Entertainment

‘Game of Thrones’-schrijver komt met nieuwe Netflix-serie ‘Nightflyers’

Wordt dit de nieuwe 'Game of Thrones'?

George R.R. Martin is nog druk bezig met het laatste ‘Game of Thrones’-boek, maar gelukkig heeft hij wel al ander materiaal voorhanden waar jij binnenkort je tanden in kunt zetten. Later dit jaar komt Netflix namelijk met ‘Nightflyers’, gebaseerd op een klassieker van Martin.

‘Nightflyers’ komt naar Netflix

Verwacht geen bloederige fantasy vol paarden en koningen – ‘Nightflyers’ is een klassiek stukje science-fiction. Al wordt de serie wellicht toch wel bloederig genoeg, want er zit een flink horrorluchtje aan. De eerste trailer is nu beschikbaar!

‘Nightflyers’ gaat over acht wetenschappers die contact willen opnemen met buitenaards leven. Maar hoe doe je dat? Ze besluiten naar de rand van ons zonnestelsel te vliegen, in het schip The Nightflyer.

Al snel verandert die nobele zoektocht in een nachtmerrie, want er huist wel degelijk meer buitenaards leven in het universum. De vermoedens van de wetenschappers waren juist, maar kunnen ze zelf nog levend terugkeren om het aan de rest van de aarde te vertellen?

Het boek van George R.R. Martin werd al eens verfilmd. Dat pakte helaas vrij belabberd uit. Sterker nog, je kunt de verfilming gerust als een flop bestempelen. Hopelijk kan deze nieuwe serie het verhaal wel met succes tot leven brengen.

game of thrones nightflyersgame of thrones nightflyersgame of thrones nightflyers

Netflix heeft de rechten buiten de Verenigde Staten in zijn bezit, dus je vindt de serie binnenkort op de streamingdienst. Een exacte datum is nog niet bekend, maar de tien afleveringen komen in ieder geval dit jaar nog online.

Maak je geen illusies: de kans dat ‘Nightflyers’ de volgende ‘Game of Thrones’ wordt, is bijzonder klein. Maar fans van een lekkere brok science-fiction hebben er sowieso een potentieel pareltje bij.

25-07-2018 - Lesley