Entertainment

Achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ gaat 17 jaar oud record verpletteren

Winter is here!

Voor het einde van misschien wel de meest epische serie ooit doet HBO zijn uiterste best om aan al onze verwachtingen te voldoen. Ze gaan zelfs zo ver dat ze met het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ een zeventien jaar oud record gaan verbreken.

Binnen een maand is het eindelijk zover en wordt het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ uitgezonden. Eindelijk komen we er achter of de theorie dat Bran de Night King is klopt en wie er op die ijzeren troon eindigt. Het belooft nu al een grootse finale te worden en we krijgen gegarandeerd weer epische vechtscènes voorgeschoteld. Een daarvan wordt zelfs zo episch dat er een oud record moet sneuvelen: dat van het langste on-screen gevecht.

game of thrones

Het record voor langste on-screen gevecht staat al sinds 2002 op naam van Peter Jackson met ‘The Lord of The Rings: The Two Towers’. Het afsluitende gevecht van het tweede deel in deze trilogie staat beter bekend als ‘The Battle for Helms Deep’ en duurde maar liefst veertig minuten. Zelfs de voorgaande grote veldslagen’Hardhome’ en ‘Battle of the Bastards’ haalden dit niet.

Een brute veldslag van anderhalf uur

In het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ worden we getrakteerd op een veldslag die dat zeventien jaar oude record gaat verbreken. Er wordt verwacht dat deBattle of Winterfell’ een volledige aflevering zal duren. Dat zijn negentig minuten of anderhalf uur dat de Night King een veldslag voert tegen praktisch de hele wereld.

Omdat de titels van de afleveringen nog niet bekend zijn gemaakt, is het nog niet duidelijk hoe lang we moeten wachten op deze nu al epische battle. We weten alleen dat het in ieder geval niet de laatste aflevering gaat zijn. Verder is er vrij weinig bekend, behalve dat een groot aantal van de belangrijke personages de wapens zullen opnemen voor de allesbepalende strijd.

HBO gaat je wegblazen

Het verbreken van dit zeventien jaar oude record heeft wel wat moeite gekost. Elf weken lang werd er met 750 man iedere nacht gefilmd om het hele spektakel vast te leggen. Co-executive producer Bryan Cogman heeft er dan ook het vertrouwen in dat de fans absoluut weggeblazen gaan worden.

Releasedatum van het achtste seizoen van ‘Game of Thrones’

“Wat we gevraagd hebben van ons productieteam is nog nooit eerder gedaan in film of televisie. Deze finale strijd tussen het leger van de doden en het leger van de levenden is op alle fronten ongeëvenaard. David Benioff en D.B. Weiss hebben een fantastisch verhaal geschreven en regisseur Miguel Sapochnik heeft dat op ongekende wijze weten omzetten tot beeld. Het was enorm vermoeiend, maar ik denk dat iedereen straks weggeblazen gaat worden,” klonk het bij Bryan Cogman.

Kan je geen maandje meer wachten tot het nieuwe seizoen? Herbekijk dan hier de 8 beste afleveringen.

Bron: IGN

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


14-03-2019 - Thomas