Jan
Jan Entertainment 23 apr 2019

‘Game of Thrones’ breekt een tweede record tijdens het achtste seizoen

‘Game of Thrones’ is veruit de populairste serie op dit moment. Dat blijkt niet alleen uit de kijkcijfers, maar ook uit allerlei projecten. Zo bestaat er een waar ‘Game of Thrones’-hotel en zijn er vergevorderde plannen om delen van de set na te bouwen. Seizoen 8 verbrak onlangs al een eerste record, maar ook het tweede record is ondertussen verbroken. Alleen is HBO hier niet echt blij mee.

Het achtste seizoen blijkt alle records te overtreffen. Er keken welgeteld 17 miljoen mensen op legale wijze naar de eerste aflevering van het eerste seizoen, maar de groep illegale kijkers is een pak groter. 54 miljoen kijkers bekeken de aflevering zonder ervoor te betalen.

Meest illegaal bekeken serie

Fans wachten nog steeds op de grote onthulling om erachter te komen wie uiteindelijk bezit zal nemen van de troon. Maar eerst dingt ‘Game of Thrones’ nog mee naar een minder benijdenswaardige titel: meest illegaal bekeken tv-serie.

De première van het achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ werd 54 miljoen keer illegaal bekeken in de eerste 24 uur. Deze claim wordt gemaakt door het bedrijf Muso. De onderneming volgt de digitale piraterij op de voet en heeft een goed overzicht over het aantal keer dat een film of serie is bekeken zonder er voor te betalen. Even voor de duidelijkheid: het is een combinatie van het gebruiken van illegale streams en het downloaden van illegale versies.

Streams zonder licentie

Om het aantal illegale kijkers even goed op te splitsen; 76,6% keek naar ‘Game of Thrones’ via streams zonder licentie. Opvallend genoeg bleek het aantal web-based downloads slechts 12,2 procent te bedragen. Torrents van sites als The Pirate Bay en privé trackers vormden iets meer dan 10% van het uiteindelijke totaal.

India spant de kroon

Geografisch gezien was India het land met de meeste niet-betalende kijkers. In totaal keken ruim 9.5 miljoen Indiërs illegaal, terwijl China met 5.2 miljoen een goede tweede was.

Bij die cijfers moet wel worden opgemerkt dat ‘Game of Thrones’ in India moeilijk te vinden is en er in China sprake is van een behoorlijke censuur. Opvallend genoeg staat Amerika als derde in het rijtje met ruim 4 miljoen niet-betalende kijkers.

‘Game of Thrones’ verbreekt nog een record

Gelukkig gaat het achtste seizoen ook een record verbreken waar HBO wel blij mee is, want de serie verbreekt een 17 jaar oud record.

Zo vermijd jij spoilers terwijl de halve wereld ‘Game of Thrones’ wél al heeft gezien

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
‘Game of Thrones’ breekt een tweede record tijdens het achtste seizoen
Sluiten