Jan
Jan Entertainment 17 mei 2019

Game of Thrones scoort niet zo hoog als verwacht op Rotten Tomatoes

Game of Thrones mag dan misschien wel een van de meest populaire series zijn, dat wil niet zeggen dat elke aflevering even geweldig is. Als we de website Rotten Tomatoes mogen geloven, spant het achtste seizoen zelfs de kroon met maar liefst twee afleveringen die zeer laag scoren.

Game of Thrones scoort slecht op Rotten Tomatoes

Afgezien van ‘Unbowed, Unbent, Unbroken’, de zesde aflevering van het vijfde seizoen, heeft ‘Game of Thrones’ nog nooit een score behaald van vijftig procent of minder. Daar kwam verandering in toen de afleveringen ‘The Last of the Starks’ en ‘The Bells’ van seizoen 8 uitkwamen. De bewuste afleveringen kwamen uit op een waardering van slechts 57 en 49 procent.

Showrunners D.B.Weiss en David Benioff gaven in een interview met Entertainment Weekly aan dat HBO hen had benaderd om meer dan zes afleveringen te maken voor het achtste seizoen. De heren weigerden dat echter. HBO had graag willen doorgaan met de serie en had liever meer afleveringen gezien in het achtste seizoen. Het duo is er altijd vanuit gegaan van ongeveer 73 uur aan beeldmateriaal te maken. Uiteindelijk begreep HBO dan ook wel dat het hierna afgelopen zou zijn.

Maar liefst 73 uur lang Game of Thrones

Weiss en Benioff vinden dat het na 73 uur wel genoeg geweest is. De fans zijn hier nochtans niet mee akkoord. Met een totaal van 73 uur zijn er verschillende gedenkwaardige momenten geweest, met zowel diverse hoogte- als dieptepunten. Voorafgaande aan het achtste seizoen zei de grote man achter het succes van HBO, Richard Plepler, dat Weiss en Benioff eigenlijk zes films hadden gemaakt.

Sommige fans denken dat de twee showrunners cruciale momenten voor de ontwikkeling van personages hebben opgeofferd. Zij wijzen op de noodzaak om een balans te creëren om zo de bestaande fanbase tevreden te houden. Met acht seizoenen is het inderdaad een hele uitdaging om elk seizoen telkens opnieuw de fans te kunnen verrassen. Nu is het enkel hopen op een toch nog verrassend en waardig einde van de serie.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Game of Thrones scoort niet zo hoog als verwacht op Rotten Tomatoes
Sluiten