Noah
Noah Entertainment 6 aug 2019

7 gangsterfilms op Netflix die je gezien moet hebben

Er gaat weinig boven een goede gangsterfilm. Met decennia aan meesterwerken in dit genre is er genoeg moois om uit te kiezen, verrassend genoeg ook op Netflix. Van de imponerende Robert De Niro tot ijzingwekkende Koreanen: deze zeven gangsterfilms moet je gezien hebben.

‘Goodfellas’

Robert de Niro als Jimmy Conway, wat een rol! ‘Goodfellas’ gaat over Henry Hill, een loopjongen die al van jongs af aan bij de maffia wil. Langzaam maar zeker krijgt hij steeds serieuzere klussen op zijn bordje en stroomt het geld binnen. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn mentor, Jimmy Conway. Wanneer Henry erachter komt dat Jimmy ook buiten de maffia om duistere zaken doet, begint een legendarische achtbaan rit.

‘Legend’

Tom Hardy speelt in ‘Legend’ maar liefst twee rollen. Sterker nog, de twee hoofdrollen. Hij speelt de tweelingbroers Reggie en Ron Kray. Die twee beruchte gangsters domineerden de Londense onderwereld in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Deze film laat zien hoe ze hun gangster-imperium opbouwde, en hoe datzelfde imperium instortte.

‘American Gangster’

Nog zo’n klassieker: ‘American Gangster’. Het valt op hoeveel bekende gangsterfilms gewoon op Netflix staan, waar de streamingdienst in andere genres een behoorlijk mager aanbod heeft. ‘American Gangster’ gaat over drugskoning Frank Lucas. Hij misbruikt de Vietnamoorlog en de positie van het Amerikaanse leger om drugs te smokkelen. Twee politieagenten krijgen lucht van zijn duistere business, maar een van hen is corrupt …

‘The Departed’

Gangster Colin Sullivan krijgt van de beroemde gangster Frank Costello een pittige opdracht: hij moet het politiekorps van Boston gaan infiltreren. De andere kant op gebeurt hetzelfde: undercoveragent Billy Costigan probeert de wereld van Costello binnen te dringen. Wanneer de twee elkaar tegenkomen, begint een razend spannend kat-en-muis-spel.

‘The Godfather’

‘The Godfather’ kan natuurlijk niet in een lijstje met gangsterfilms ontbreken. Gelukkig staat deze topfilm gewoon op Netflix. Dat betekent dus dat je wanneer je wilt Don Vito Corleone kunt volgen, het hoofd van een invloedrijke maffia familie in New York. Een andere familie besluit drugs in zijn stad te gaan verkopen, iets waar de clan volledig tegen is. Met een moordpoging probeert die andere familie alsnog zijn zin te krijgen.

‘Layer Cake’

Daniel Craig speelt in plaats van een geheim agent dit keer een gangster. De succesvolle cocaïnedealer besluit om uit de Engelse maffia-elite te stappen. Zijn beruchte baas heeft echter nog een laatste klus voor hem: de dochter van een oude vriend is vermist, Charlotte. Een groep neonazi’s, peperdure ecstasy en een gebrek aan respect gooien echter al snel roet in het eten.

‘The Drug King’

Men weet in Zuid-Korea wel hoe je een goede gangsterfilm maakt. De beste staan helaas niet op Netflix, maar ‘The Drug King’ mag er ook zijn. Laat je niet misleiden door de relatief lage IMDb-score: ‘The Drug King’ is een heerlijke film. Lee Doo-sam is als drugssmokkelaar al jaren actief in Busan. Dat resulteert in de jaren zeventig in een groot imperium. Alles dreigt echter compleet te vergaan wanneer de officier van justitie hem in het vizier krijgt.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 gangsterfilms op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten