Wheels

Geneva Motor Show: in deze 5 elektrische conceptauto’s wil je nu al rijden

Kunnen ze dan nu ook écht de baan op?

Het autosalon van Genève of de Geneva Motor Show is een van de grootste en belangrijkste autoshows ter wereld. Op het evenement worden verschillende nieuwe modellen onthuld en vooral de conceptauto’s krijgen er heel wat aandacht. Dat zijn wagens die fabrikanten tonen om consumenten een idee te geven van wat er in de toekomst allemaal mogelijk is. En dit jaar zaten daar uiteraard heel wat elektrische modellen tussen. 

Audi Q4e-tron

We beginnen dit rijtje met de Audi Q4e-tron conceptauto. Het is een compacte SUV met veel ruimte aan de binnenkant en een stuur in de vorm van een zeshoek. Ook heeft hij bij het dashboard een groot touchscreen voor al je infotainment. Daarnaast ziet hij er heerlijk modern uit.

geneva motor show

Honda E prototype

Het interessantste aan de Honda E prototype is dat het een auto is waarvan je echt het idee krijgt dat hij straks op de weg kan rijden én dat hij ook betaalbaar gaat zijn. Kan hier een echt model van gemaakt worden alsjeblieft?

geneva motor show

Nissan IMQ Concept Crossover

De Nissan IMQ Concept Crossover is dan weer het tegenovergestelde. Deze wagen lijkt net uit een ‘Batman’-film te zijn ontsnapt. De wagen moet geschikt zijn voor alle terreinen en zit behoorlijk hoog op de weg, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je onderkant over de grond schaaft.

geneva motor show

Volkswagen ID.Buggy

Ook de Volkswagen ID.Buggy is een ietwat aparte wagen. De buggy was populair in de jaren ’80, maar wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Met deze elektrische variant wil Volkswagen daar iets aan doen. Qua look is hij redelijk gelijk aan het origineel, maar dan elektrisch en met een dynamisch design.

geneva motor show

GFG Style Kangaroo

De laatste wagen is een lekkere over de top sportwagen. De GFG Style Kangaroo is een superwagen die binnen 3,5 seconden op de 100 kilometer per uur zit en een topsnelheid heeft van zo’n 248 kilometer per uur. De grote vraag is dan wel hoe lang de batterij meegaat, maar dat terzijde.

geneva motor show

Twijfel je nog over zo’n elektrische auto? Niet meer doen.

Bron: Froot

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


13-03-2019 - Lesley