Jan
Jan Style 9 jun 2019

Nederlands merk Gentleberg komt met stijlvolle vegan schoenen

De wereld en de manier waarop we leven is aan het veranderen. Meer en meer mensen worden zich bewust van hun impact op de wereld. Ook het Nederlandse schoenenmerk Gentleberg pikt hierop in door een vegan schoen op de markt te brengen: stijl en klasse in een verantwoord jasje.

Gentleberg heeft een duidelijke missie: van de wereld een betere plek maken zonder dat het milieu hieronder lijdt. Dat doen ze met uniek vormgegeven schoenen die gezien mogen worden. Wat Gentleberg betreft is het dus de letterlijke interpretatie van het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Hun ultieme doel is niet enkel het produceren van een milieuvriendelijke schoen, maar ook het groener maken van de gehele schoenindustrie. De eerste stap is gezet: een honderd procent veganistische schoenenlijn.

De ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse vegan schoen

Het verhaal van Gentleberg is ontstaan in 2017 vanuit de veganistische levenswijze van oprichter Matthijs Berg. Veganistisch eten is namelijk slechts een onderdeel van een verantwoorde levensstijl. Dat er geen veganistische alternatieven waren voor de schoen was de motivatie om dat te veranderen. Met zijn motto om elke modebewuste man te voorzien van een schoen die niet alleen de veganistische benadering huldigt, maar tevens comfortabel en stijlvol is, tracht het merk de Nederlandse markt voor herenschoenen te veroveren.

De derby van Gentleberg: honderd procent veganistisch

De derby-lijn van Gentleberg staat centraal in de gehele collectie. Het is een modieuze schoen voor de man die stijl en klasse uitstraalt. Hij is eenvoudig te combineren en voor elke gelegenheid geschikt: een receptie, bruiloft of een sollicitatiegesprek, noem maar op. Elk onderdeel van de schoen is geheel vrij van dierlijke producten:

  • Het bovendeel is gemaakt van speciaal geselecteerd veganistisch ‘leer’
  • Elke schoen is volledig gevoerd met zachte en ademende microvezels om je voeten droog en koel te houden
  • De binnenzool is gemaakt van speciaal schuim voor maximaal comfort

Zo worden ze gemaakt

Gentleberg-schoenen zijn ontwikkeld voor de echte man. De hele collectie is met de hand vervaardigd en gepolijst. De schoenen ondergaan allemaal een volledige inspectie zodat je weet dat je Gentleberg-schoen voldoet aan je verwachtingen.

Crowdfunding

ia het crowdfundingplatform Kickstarter is het mogelijk om bij te dragen aan de realisatie van de vegan schoen. Voor zij die het idee van honderd procent veganistische schoenen willen ondersteunen is het mogelijk om een paar met korting aan te schaffen. Je steunt daarmee een uniek project en je laat ook zien dat een verantwoorde productie belangrijk is.

Je kan de nieuwe schoenen al bestellen voor een bedrag van 109,50 euro. Investeer je meer, dan kun je ook profiteren van andere aanbiedingen waaronder een extra paar schoenveters. Bestel je de schoenen via Kickstarter dan worden ze begin september naar jou verzonden.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Nederlands merk Gentleberg komt met stijlvolle vegan schoenen
Sluiten