Jan
Jan Entertainment 15 apr 2019

Zo denkt George RR Martin over het einde van ‘Game of Thrones’

Vraag aan een wildvreemde wat zijn of haar favoriete tv-serie aller tijden is en de kans is groot dat ‘Game of Thrones’ het antwoord is. Helaas is het einde van de populaire serie in zicht. Als rasechte fan vind je dit verschrikkelijk en ook schrijver George RR Martin denkt er zo over.

“Ik denk niet dat dit het laatste seizoen zou moeten zijn,” vertelde Martin toen journalisten van de Hollywood Reporter hem aanspraken tijdens de première van het laatste seizoen. “Maar hier zijn we dan toch aanbeland. Het voelt als de dag van gisteren, alsof we er net mee zijn begonnen. De tijd is echt voorbij gevlogen, maar hoe dan ook, het is altijd spannend geweest”.

Moeilijk einde voor George RR Martin

“Ik weet dat het een einde is, maar het is niet echt een einde voor mij, ik ben nog steeds diep bezig met het schrijven van de boeken .We hebben ondertussen alweer vijf andere shows ontwikkeld. Ik denk dat ik altijd wel op de een of andere manier rond Westeros zal blijven hangen, terwijl alle anderen al zijn vertrokken.”

Verschillende spin-offs op komst

Om eerlijk te zijn, het is zijn levenswerk. Het is begrijpelijk dat hij het nog niet wil loslaten. Zoals hij aangeeft, zijn er nog veel meer op Westeros gebaseerde spin-offs in ontwikkeling. De eerste spin-off is gebaseerd op enkele zinnen uit het boek ‘The World of Ice and Fire’. Hierin wordt het volledige verhaal van Westeros verteld.

“Het is anders,” zei Martin. “Het is absoluut heel anders. Het ligt duizenden jaren in het verleden. Je kijkt naar een heel ander tijdperk van Westeros: geen draken, geen ijzeren troon, geen King’s Landing.” De exacte verhaallijn houdt hij wijselijk voor zichzelf. Al was het alleen maar om de fans in spanning achter te laten – of om zich in te dekken tegen eventuele veranderingen in de verhaallijnen, tegen wanneer het boek er eindelijk komt, wat nog wel even kan duren, de auteur kennende.

‘Game of Thrones’: seizoen 8

Het duurt niet lang meer voordat het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ gaat beginnen en dat belooft een episch spektakel te gaan worden. Zo gaat de serie een zeventien jaar oud record verpletteren dat nu in handen is van de tweede ‘Lord of the Rings’ film.

Bron: Esquire

GOT-fans opgelet: er komt nu ook een documentaire over de serie

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Zo denkt George RR Martin over het einde van ‘Game of Thrones’
Sluiten