Jutta
Jutta Life 29 aug 2019

7 verrassend simpele gewoontes van de gemiddelde miljonair

Als je rijk wilt worden kun je elke week opnieuw hopen op een winnend lotje, of je kunt euro per euro beginnen timmeren aan je eigen fortuin. Hoe je dat doet? Laat je inspireren door de gewoontes van miljonairs – en die zijn waarschijnlijk niet wat je ervan verwacht. 

De gewoontes van miljonairs werden door Thomas Corley haarfijn in kaart gebracht na vijf jaar aan interviews met de rijken der aarde. Zij kunnen het weten en Corley maakte er een boek over: ‘Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals’. Wat zijn deze rich habits?

1. Ze verspillen geen tijd

Als ze niet werken of lezen, dan zijn ze wel bezig met sporten, vrijwilligerswerk, netwerken of een andere productieve bezigheid. Niet minder dan 67 procent van de miljonairs spendeert minder dan een uur per dag aan tv kijken en 63 procent zit minder dan een uur per dag op sociale media.

2. Ze kopen er niet op los

Dat miljonairs steevast tien auto’s in hun enorme ondergrondse garage hebben staan, kunnen opscheppen over een mancave vol spelconsoles en elke dag een nieuw pak aantrekken is door de band genomen … niet waar. Corley kwam erachter dat – hoewel deze miljonairs ook bestaan – de meesten juist heel slim met hun geld omspringen.

Met wat voor auto denk jij dat een miljonair rijdt? Wel, 61 procent van de superrijken die Corley ondervroeg rijdt in een Honda, Toyota of Ford en niet in een BMW, Mercedes of Lexus. Van de miljonairs die Corley sprak kocht maar 1 op de 4 duurdere schoenen dan honderd dollar per paar.

Vraag je de volgende keer als je iets koop maar eens af of het die extra honderd euro wel waard is, of je zin hebt om het te onderhouden en of je je centen niet liever ergens anders in investeert.

3. Ze lezen veel

Mensen zoals u en wij lezen gemiddeld vier boeken per jaar. Miljonairs lezen er twee … per maand. En dan hebben we het niet over de nieuwe ‘Rode Ridder’. Een van de beste gewoontes van miljonairs is dat ze willen blijven bijleren. Daarom wijdt 88 procent van hen dertig minuten per dag of meer aan het lezen van zelfhulp-boeken (ja, echt!), boeken in hun vakgebied en het nieuws.

4. Ze hebben meerdere inkomstenbronnen

Hoe meer inkomstenbronnen je hebt, hoe groter de kans is dat je op een gegeven moment veel geld binnenkrijgt. De gemiddelde miljonair ontvangt uit zeven verschillende hoeken.

5. Ze weten precies waar ze hun geld aan uitgeven

Je zou denken dat je je bankrekening minder vaak zou checken als daar miljoenen opstaan, maar het tegendeel is waar. De meeste miljonairs weten tot op de cent precies hoeveel geld ze uitgeven aan boodschappen, benzine, etentjes en wat dan ook.

6. Ze stellen doelen

Een tijd terug deed Harvard onderzoek naar de effectiviteit van het stellen van doelen. De onderzoekers vroegen studenten of ze voor zichzelf doelen op hadden gesteld. Maar drie procent van hen had geschreven doelen en een plan om die te bereiken. Dertien procent had doelen in hun hoofd en 84 procent had helemaal geen doelen.

Na tien jaar werd diezelfde groep studenten opnieuw geïnterviewd. De dertien procent die doelen had, maar die niet had opgeschreven, verdiende gemiddeld twee keer zoveel als de 84 procent zonder doelen. De drie procent met geschreven doelen verdiende gemiddeld tien keer (!) zoveel als de andere 97 procent. En zo word je dus miljonair.

7. Ze staan vroeg op

De meest voorkomende gewoonte die Corley voorbij hoorde komen tijdens zijn gesprekken met miljonairs was dat ze opstonden voor zes uur ‘s ochtends. Slecht nieuws voor de notoire uitslapers onder ons …

Je weet wat je te doen staat.

Lees ook: 10 gewoontes voor levenslang succes

Workjuice

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 verrassend simpele gewoontes van de gemiddelde miljonair
Sluiten