Lesley
Lesley Life 9 mrt 2019

Je favoriete gezelschapsspelletjes … maar dan met drank

Een ouderwetse game night op tijd en stond is leuk, maar zo’n avond wordt nog net iets leuker als er alcohol bij komt kijken. Veel alcohol. Deze gezelschapsspelletjes leerde je kennen als kind, maar de regels zijn intussen een béétje veranderd. 

Mens Erger Je Niet

Paardenspel, Mens Erger Je Niet of Ludo: het bekende spel heeft heel wat verschillende namen, maar de essentie blijft dezelfde: je moet zo snel mogelijk vier pionnen in veiligheid brengen door een rondje op het spelbord te maken.

Klinkt simpel, maar de andere spelers zijn er natuurlijk op uit om jou van het bord te gooien. Dat is sowieso vervelend, maar als je Drinking Ludo speelt, moet je ook nog eens steeds een shotje nemen. Pechvogels zijn bij deze gewaarschuwd.

gezelschapsspelletjes met drank

Drinkopoly

Monopoly bestaat in alle vormen en maten, van ‘Game of Thrones’ tot ‘Friends’. En deze variant belooft je keer op keer een unieke ervaring, aangezien je je de vorige keer simpelweg niet meer herinnert. Een (on)vergetelijke ervaring dus, zet de pintjes maar al koud!

Zeeslag

Ook Zeeslag – of Battleship – heeft een editie voor volwassene, en die heet The Enigma Battleship Drinking Game. Het is een mix tussen Battleship en Beerpong en ja, dat is even episch als het klinkt. Net als bij het gewone spel zet je verschillende schepen op tactische posities neer, en raden jij en je tegenstander om de beurt waar de ander zijn schepen heeft neergezet. De twist? Wanneer je raak schiet, moet de tegenstander een shotje nemen.

Deze editie gaat een stuk sneller dan bij het gewone Zeeslag. Het speelveld bestaat namelijk maar uit vijfentwintig vakjes, waar je in totaal acht shotglazen over hebt verdeeld. Het normale Zeeslag kent honderd vakjes, dus de kans is groot dat je met deze drankversie van Zeeslag in een kwartier acht shotjes achterover giet. Of je bent snel en schiet je tegenstander volledig kapot.

Het spel is nog niet te koop, maar dat los jij natuurlijk handig op door shotjes over het gewone bordspel te verdelen. Gaat iets minder snel, maar dat is misschien maar beter zo.

gezelschapsspelletjes met drank

Jungle Speed

Geen drankspel voorhanden of vind je nog een extra bordspel wat weggesmeten geld? Dan kun je ook gewoon met Jungle Speed aan de slag. Als extra straf kunnen de verliezers van een duel bijvoorbeeld een adje drinken – en dan kan het weleens écht snel gaan.

Liever een modernere variant?

PlayTable: Kolonisten en Monopoly op je console

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Je favoriete gezelschapsspelletjes … maar dan met drank
Sluiten