Life

That’s The Spirit: gin-fizz met peer en specerijen, de perfecte cocktail om op te warmen

Voor als het meer mag zijn dan een glaasje cava

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Deze week brengen we je feestjes op gang met een gin-fizz, een heerlijke winterse cocktail.

Heb je binnenkort nog een laat nieuwjaarsfeestje gepland en serveer je je gasten liever iets spannender dan een glas cava? Ga dan eens voor een winterse cocktail die je gasten warm houdt én het feest op gang brengt. Deze gin-fizz is niet bijster moeilijk om te maken en je serveert ‘m op een-twee-drie.

Dit heb je nodig

Voor één gin-fizz haal je de volgende ingrediënten in huis (of uit de kast):

  • 60 ml gin
  • 35 ml vers citroensap
  • 22 ml perensiroop met specerijen (zie onder)
  • 1 eiwit
  • 30 tot 60 ml bruiswater
  • steranijs, ter garnering

Je kunt natuurlijk een fles perensiroop in je winkelmand laden, maar een beetje gastheer maakt die gewoon zelf:

  • 235 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 peer, in stukken
  • 3 stuks steranijs
  • 2 stuks kardemom

Zo maak je de gin-fizz met perensiroop

Maak eerst de perensiroop met de specerijen. Meng daarvoor alle ingrediënten in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten. Laat de siroop helemaal afkoelen, zeef en giet de siroop over in een flesje. In de koelkast blijft de siroop wel een tijdje goed.

Maak dan de gin-fizz: vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de gin, citroensap, eiwit en je zelfgemaakte perensiroop toe. Schud de cocktail 8 seconden en giet dan door een zeefje in een cocktailglas. Schenk er het bruiswater bij en garneer met steranijs.

Et voilà … Je feestje kan beginnen. Meer cocktails?

10-01-2019 - Lesley