Lesley
Lesley Food & Drinks 5 feb 2019

Annuleer je ontbijt, hier heb je gin-tonicworstjes

Er zijn liefhebbers en tegenstanders, maar wij kunnen zo’n full English breakfast – inclusief bacon, eieren en witte bonen in tomatensaus – best smaken. En zeker nu we weten dat we er ook gin-tonicworstjes aan kunnen toevoegen. 

Gin-tonicworstjes

Slagerij McCartney’s of Moira is een van de oudste familiebedrijven in het Noorden van Ierland en maakt al 140 jaar worsten in verschillende smaken. Vorig jaar bedacht eigenaresse Judith Millar twee soorten worstjes met alcohol: de gin-tonicworstjes en een variant met perencider. Voor de gin-tonicworstjes gebruiken ze échte gin en tonic: Gordon’s gin en tonic van Schweppes om precies te zijn.

Daar worden nog huisgemaakte kruiden en een geheime mix van botanicals aan toegevoegd. Dat zijn ingrediënten van plantaardige oorsprong, zoals kruiden, citrusschillen en bloemen, waarmee doorgaans je gin-tonic op smaak wordt gebracht.

Op naar Ierland

Heerlijk voor een zomerse barbecue of een Engels ontbijt dus, maar je moet er wel iets voor overhebben want de gin-tonicworstjes zijn vooralsnog alleen te koop bij McCartney’s of Moira in Belfast. Laten we hopen dat ook de Belgische slagers ermee gaan experimenteren …

gin-tonicworstjes
Bron: McCartney’s of Moira
gin-tonicworstjes
Bron: McCartney’s of Moira

Liever een breakfast sandwich? Zo maak je die klassieker.

De ultieme breakfast sandwich

Reageer op artikel:
Annuleer je ontbijt, hier heb je gin-tonicworstjes
Sluiten