Jutta
Jutta Life 4 okt 2019

Wat je nog meer kunt doen met een fles rum dan rum-cola’s maken

Je hebt een degelijke fles rum in huis gehaald en wilt die met het nodige respect behandelen. Nu is er niks verkeerd met een rum-cola, maar je kunt rum nog wel op wat andere manieren drinken. Zolang het niet maar niet zo van de fles is. 

Rumcocktail met koffie

Een wat chiquer aperitiefje, maar helemaal niet moeilijk om te maken. Dit heb je nodig:

  • 5 cl goede donkere rum
  • 3 cl verse espresso
  • 3 cl koffielikeur
  • ijs

Doe alles in een shaker, schud stevig en giet door een strainer in een Martini-glaasje. Werk af met drie koffieboontjes, eventueel gedoopt in chocolade voor een extra touch.

Bron: The Kraken Black Spices Rum

Met gemberbier

Ook wel bekend als de Dark ‘n Stormy en wie wil er geen cocktail met die naam?

  • ijsblokjes
  • 5 cl rum
  • schijfje limoen
  • 15 cl ginger beer

Doe de ijsblokjes in een longdrinkglas met het ginger beer, en voeg daarna pas de rum toe. Werk af met een schijfje limoen.

Bron: The Kraken Black Spices Rum

Warme rum

Warme rum klinkt niet al te lekker, maar wanneer je er een goeie grog van maakt is het best te pruimen. Zeker als je keelpijn of een griepje hebt en even helemaal warm wilt worden vanbinnen.

Giet kokend water in een grote tas, doe daar citroensap, kaneel, een schijfje sinaasappel, eventueel wat honing en een goeie scheut rum in, en je voelt je in no time weer kiplekker. Of ziek én dronken, als je echt te veel rum hebt gebruikt, maar hey, dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Pure rum

Dit zul je niet zo snel doen met een simpele witte rum, maar een donkere, intense rum zal je echt wel kunnen bekoren. Manners proefde The Kraken Black Spiced puur en zag dat het goed was. En proefde vervolgens ook nog wat cocktails met The Kraken-rum en zag (dubbel) dat het goed was. Schol!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Wat je nog meer kunt doen met een fles rum dan rum-cola’s maken
Sluiten