Jan
Jan Life 5 jul 2019

Google Maps informeert je nu over hoe druk jouw trein of bus is

Als je de auto weleens aan de kant laat staan in het voordeel van de trein, bus, tram of metro, dan weet je dat een zitplaats geen garantie is. Google Maps anticipeert hier met haar nieuwe functie op en gaat je vanaf nu vertellen hoe groot de kans is op een zitplaats. 

De nieuwe functie binnen Google Maps vertelt je direct hoe druk het is op een bepaalde lijn en wat je kans op een zitplaats is. De functie werkt wereldwijd in tweehonderd steden. In België zijn er ‘slechts’ drie steden waarvoor de functie werkt. Dat zijn Antwerpen, Gent en Brussel.

Algoritme van Google voorspelt de kans op drukte

Mocht je verwachten dat de gegevens in real-time worden getoond, dan kom je bedrogen uit. Google maakt gebruik van een algoritme waarmee op basis van historische gegevens de kans op een zitplaats wordt berekend. Gebruikers van Google Maps zullen wellicht hebben gemerkt dat er iets aan zat te komen. Ze werden af en toe bestookt met vragen over beschikbare zitplaatsen, en op die manier was Google in staat om het algoritme te ‘trainen’.

Het blijft natuurlijk slechts een indicatie, maar op die manier weet je toch al ergens waar je aan toe bent. Zo kun je zelf bepalen of je deze bus, tram of trein wilt nemen of toch liever wacht op de volgende.

De drukste routes van het openbaar vervoer

Nu Google hard bezig is om het leven van de reiziger een stuk aangenamer te maken, is het ook interessant om te weten wat de drukste steden zijn wat betreft het openbaar vervoer. Brussel is volgens het overzicht van Google relatief rustig, terwijl een wereldstad als Buenos Aires net ontzettend druk is. Ook andere steden als Soa Paulo en Parijs zijn redelijk druk. Hoe zo’n overzicht eruit ziet, zie je hier.

Gebruik je Google Maps vaak als navigatiesysteem? Vertrouw hier dan niet blind op, want dat kan weleens fout aflopen

One More Thing

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Google Maps informeert je nu over hoe druk jouw trein of bus is
Sluiten