Jutta
Jutta Cars 22 dec 2019

Google Maps krijgt een nieuwe slimme functie voor elektrische auto’s

Wie met een elektrische auto rijdt heeft niet veel aan de tankstations die Google Maps weergeeft, tenzij het is om een snelle snack te scoren. De app kreeg echter een nieuwe functie voor elektrische auto’s: je krijgt precies te zien welk oplaadpunt geschikt is voor jouw auto. 

De oplaadpunten voor elektrische auto’s werden eerder dit jaar al opgenomen in Google Maps, maar nu wordt er dus ook vermeld of je er met jouw autostekker terecht kunt. Wie op zoek is naar een laadpaal hoeft dus geen rondjes meer te rijden op zoek naar het juiste stopcontact. Da’s vooral handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent, of in een buurt die je niet kent en waar je alleen maar frustraties kunt krijgen van een extra blokje om.

Functie voor elektrische auto’s op Google Maps

Je moet dit natuurlijk wel even aangeven in Google Maps. Bij instellingen kun je de stekker van je elektrische auto selecteren en de functie aanzetten. Maps herkent de meest courante elektrische autostekkers: J1772, CS (Combo 1), Type c, CCS (Combo 2), CHAdeMO en die van Tesla.

Niet de enige app met deze functie, wel handig

Google Maps is niet de enige app die deze functionaliteit heeft. Zo kun je deze informatie bijvoorbeeld ook op een app als PlugShare vinden. Toch is het handig dat deze functionaliteit is toegevoegd aan de Maps-app, omdat deze app veel gebruikt wordt. Dat scheelt je weer een extra installatie van een andere app.

Lees ook: waarom dit dorpje Google Maps het liefst zou verbannen. 

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Google Maps krijgt een nieuwe slimme functie voor elektrische auto’s
Sluiten