Life

Zo vind je gratis apps voor je iPhone of Android-toestel

Als eerste op de hoogte en er als de kippen bij

Zowel in Googles Play Store als in de App Store vind je heel wat gratis apps. De meeste daarvan vind je zo op het zicht wel terug, maar sommige applicaties durven zich al eens te verstoppen, of zijn maar voor een beperkte periode gratis. Deze handige gids loodst je door je App of Play Store.

Gratis apps voor je iPhone

In de App Store vind je redelijk veel games en andere apps waarvoor je niets hoeft te betalen. Als je geen prijs ziet en je de app meteen kunt installeren, kun je kosteloos aan de slag. Je vindt ze allemaal onder het ‘Apps’-tabblad en door vervolgens op ‘Top Free’ te klikken. Als je daarna doorklikt op ‘See All’ krijg je alle gratis apps te zien. Hou er wel rekening mee dat er nog in-app-aankopen bij kunnen komen of dat je enkel het basisgedeelte van de app gratis krijgt.

gratis apps iphone android

Er zijn ook apps waar je normaal gezien voor betaalt, maar die voor een beperkte periode gratis worden aangeboden. Wil je op de hoogte gehouden worden van die updates? Installeer de app ‘Apps Gone Free‘ dan, die ze allemaal voor je op een rijtje zet.

Aan de hand van ratings en reviews kun je zien wat anderen van de app vinden. Heb je al te veel apps op je gsm staan? De mobiele site iOSnoops doet ongeveer hetzelfde voor je: op hun website zie je welke apps je tijdelijk gratis kunt downloaden. Een groen icoontje betekent dat de actie nog loopt, bij een rood icoontje ben je helaas te laat.

Gratis apps op Android

Ook in de Google Play Store kun je snel een overzicht krijgen van apps die gratis worden aangeboden. Kies in de Play Store voor het kopje ‘Top Charts’ en je belandt als eerste bij de ‘Top Apps’. Daar vind je een lijst van 500 gratis apps. Onder ‘Top Games’ vind je alle gratis spelletjes. Ook in de overzichten zie je meteen of een app betalend of gratis is.

gratis apps iphone android

Net zoals bij iOS zijn er ook betaalde Android-applicaties die soms gratis worden aangeboden. Om die in de gaten te houden kun je AppsFree gebruiken. Je kunt kiezen voor de app of de site en wordt zo op de hoogte gehouden van de verschillende lopende acties. Je kunt zoeken per categorie en de lijst wordt real-time bijgehouden, zodat je niet achter het net vist omdat de actie net is afgelopen.

24-09-2018 - Lesley