Jan
Jan Entertainment 24 jun 2019

Via deze 10 streamingdiensten kun je gratis content bingen

IMDb kondigde vorige week al aan dat ze hun gratis streamingdienst, IMDb TV, binnenkort naar België halen, maar dat is niet de enige streamingdienst die haar content gratis aanbiedt. Wil je een breder aanbod bekijken dan Netflix aanbiedt zonder extra geld kwijt te zijn, ontdek dan een van deze gratis alternatieven. Je moet alleen wel een VPN-verbinding maken.

Tubi

Tubi mag misschien niet de naamsbekendheid hebben als een gigant zoals Netflix, toch is het de moeite waard om ‘m te checken. Het budget van Tubi is een flink stuk kleiner dan dat waarmee Netflix werkt, maar toch wisten ze in 2019 een kleine 100 miljoen dollar te investeren. Dat de dienst dan toch nog steeds gratis is mag een klein wonder heten. Het goede nieuws: je hebt geen account nodig, maar het is wel handig als je je playlist wilt synchroniseren.

Pluto TV

Wat Pluto onderscheidt ten opzichte van andere streamingdiensten is de toegankelijkheid van het menu met talloze kanalen waar je uit kunt kiezen. Pluto TV is leuk voor af en toe, maar is zeker geen waardige vervanger van diensten als Netflix. Populair is het wel, anders zou Viacom het bedrijf nooit voor 340 miljoen dollar hebben overgenomen.

Roku Channel

Ook als je niet beschikt over een Roku Player, dan nog kun je genieten van de gratis content op dit kanaal. Je wordt er ook niet om de oren geslagen met reclameblokken.

IMDb TV

Nu niet alleen Netflix, maar ook Disney TV en Apple TV je op je wenken gaan bedienen, zou je denken dat de streamingmarkt intussen wel verzadigd is. Amazon denkt daar anders over en brengt haar eigen streamingdienst, IMDb TV, naar België en Nederland. Het goede nieuws: hij is volledig gratis.

Stirr

Als je geïnteresseerd bent in het lokale nieuws en een handvol streamingkanalen, dan is Stirr een aardig keuze. Er is een kleine hoeveelheid films aanwezig die je via de on-demand-optie kunt bekijken. De primaire focus ligt echter op live-tv.

Vudu

Walmarts streamingdienst is niet langer de plek om films te huren of bestellingen te plaatsen. De tijden zijn veranderd en tegenwoordig kun je er ook een vaste selectie aan gratis films bekijken. De reclames zul je voor lief moeten nemen, en je moet ook een Vudu-account aanmaken.

CW en CW Seed

Kijk, nu wordt het leuk. Terwijl CBS 6 dollar per maand vraagt om de show te kunnen zien, kijk jij gewoon gratis. Het enige verschil is dat je de nieuwe aflevering pas een dag later kunt zien. Kleine tip: de meeste shows bevatten slechts een handvol recente afleveringen, dus je bent gedwongen om op de hoogte te blijven zodat je voorkomt dat je jouw favoriete afleveringen mist.

CW biedt daarnaast ook een aparte, gratis-streamingdienst, genaamd CW Seed. Die bevat meestal gedateerde, maar wel volledige seizoenen.

Xumo

Xumo is vergelijkbaar met Pluto TV, met één duidelijk verschil: de dienst biedt een aantal streamingkanalen die 24 uur per dag beschikbaar zijn en niet op de gewone kabel-tv te zien zijn. Het grootste verschil is dat het menu zich richt op video’s van bestaande merken zoals Sports Illustrated and Bon Appetit.

Fast Company

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Via deze 10 streamingdiensten kun je gratis content bingen
Sluiten