Style

Manners Lookbook #8: Harry Styles en zijn kostuums in alle kleuren

Styles' got style

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op het laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Harry Styles.

Harry Styles ontpopte zich van een tieneridool-op-Vans (bij de band One Direction weet je nog?) tot een volwassen muzikant met precies de juiste dosis sterallures. En dat vertaalt zich naar een heel eigen look. Zijn go-to-item? Een bij voorkeur felgekleurd kostuum.

Zijn pakken zijn soms nogal opvallend, soms gewoon kleurrijk, soms flamboyant en soms ronduit dandy, maar altijd verfijnd. En als jij zo’n felroze kostuum nu maar niks vindt: Harry is er wel eentje waar de ladies voor beginnen te gillen van extase, just saying. 

Effen kostuums à la Harry Styles

Bij effen kostuums denk jij waarschijnlijk aan muisgrijs of marineblauw. Harry niet. Harry gaat voor roze of kiest voor paars. Omdat hij, in tegenstelling tot jou, geen schrik heeft om zijn kop uit te steken. Moet je ook eens proberen!

View this post on Instagram

Bologna, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

View this post on Instagram

Munich, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

Kostuums met een twist

Je kunt veel zeggen over de style van Harry Styles, maar niet dat hij saai is. Een okergeel pak was voor zijn doen net wat te eenvoudig, dus koos hij voor eentje met zwart-wit borduursel op de mouwen. En dat, heren, is dé manier om van een ‘gewoon’ pak net dat ietsje meer te maken en je stempel te drukken op je eigen garderobe.

View this post on Instagram

Sydney, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

Ruitjes vindt Harry ook prima, maar die hoeven niet op een grijze ondergrond te zitten.

View this post on Instagram

Stockholm, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

Ronduit geschifte pakken die we toch weten te appreciëren

Als je de vorige kostuums als gewaagd vond moet je deze eens bekijken. Welke andere man stapt vol zelfvertrouwen de deur uit in een panterpak? En dan bedoelen we niet die panteronesie die jij opdiept om naar een scoutsfeestje te vertrekken.

View this post on Instagram

London Two, Live On Tour.

A post shared by @ harrystyles on

En zelfs in een stofje dat niet zou misstaan op de zetel van je oma ziet Harry Styles er nog geloofwaardig uit. Doe hem dat maar eens na.

Nu zeggen we niet dat je je zuurverdiende centen moet gaan spenderen aan pakweg een glitterpak van Yves Saint Laurent, maar als we iets van Styles kunnen leren is het dat een goed kostuum altijd kan én dat je niet bang moet zijn om buiten de lijntjes (en ruitjes) te kleuren. Styles is overigens nog maar 23 en loopt nu al constant in een kostuum rond. Waar wacht je nog op?

Mag het voor jou ietsje alledaagser maar nog steeds feestelijk? Dan moet je bij Ryan Gosling zijn.

24-10-2018 - Jutta