Noah
Noah Entertainment 14 jan 2020

HBO gaat een miniserie maken van de beste film van 2019

De Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ staat wat ons betreft terecht bovenaan praktisch elk lijstje met de beste films van het afgelopen jaar. En wat doet HBO als er iets goed lijkt te werken? Er een miniserie van maken!

HBO heeft een miniserie over ‘Parasite’ aangekondigd. Daarvoor zijn de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho en Adam McKay in gesprek voor de rol van uitvoerend producent. McKay kun je kennen van ‘The Big Short’, ‘Vice’ en ‘The Other Guys’. Bong Joon Ho is de regisseur achter dus het pareltje ‘Parasite’ maar ook prachtfilms als ‘Mother’ en ‘Memories of Murder’.

Helaas is het nog volstrekt onduidelijk wat de Parasite miniserie precies zal inhouden. Hopelijk wordt het geen Engelstalige remake, want de Amerikaanse remakes van onder andere ‘Oldboy’ hebben al bewezen dat het origineel veel beter is. Maar: het Amerikaanse publiek kijkt niet graag films in een andere taal, dus het zou alsnog kunnen.

Zeker met de betrokkenheid van Bong Joon Ho zou het goed uit kunnen pakken, maar wat ons betreft kan HBO er beter een spin-off of vervolg van maken. Wat de plannen precies inhouden blijft  voorlopig een mysterie. Als Variety niet achter dit nieuws was gekomen, dan hadden we sowieso pas later een aankondiging van HBO gekregen.

Foto: CJ Productions

‘Parasite’ op de Golden Globes en Oscars

‘Parasite’ won afgelopen week de Golden Globe voor beste anderstalige film, en wordt als kanshebber genoemd voor Best Picture bij de Oscars. Helaas leert het verleden ons dat buitenlandse films zelden een kans maken, maar weinig films zullen er zo dichtbij komen als deze Zuid-Koreaanse thriller.

Infiltratie

De film vertelt het verhaal van de Kim-familie, een arm gezin dat op briljante wijze infiltreert in de zeer rijke Park-familie. Het begint met de zoon van de Kims, die de kans krijgt om de dochter van de rijke familie Engelse les te geven. Al snel weet hij zijn eigen familieleden naar binnen te smokkelen en mondt het uit in een sinister en meeslepend scenario.

Het geheel is een fantastisch geacteerde strakke film, die een verfrissende afwisseling vormt voor de zoetsappige popcorn-stijl die in Hollywood nu eenmaal vaak wordt gehanteerd. De Zuid-Koreanen zijn niet voor niks de meesters op het gebied van harde thrillers.

Lees ook: 6 Zuid-Koreaanse (actie)films die je net als ‘Parasite’ omver gaan blazen.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
HBO gaat een miniserie maken van de beste film van 2019
Sluiten