Floor
Floor Style 6 mei 2019

Het scheerapparaat van je grootvader, maar dan beter

Scheerpionier Philips viert 80 jaar expertise in mannenverzorging (wat klinkt male grooming toch weer een pak fancyer) met een nieuwe uitgave van de Philishave. Juist, dat is dat iconische scheerapparaat met de drie koppen waarmee je je grootvader nog voor de spiegel zag staan.

‘Echte mannen scheren zich niet elektrisch’ zong Guido Belcanto ooit. Sta ons toe het daar niet mee eens te zijn. Echte mannen scheren zich zoals het hoort. Elektrisch of niet; zolang jouw baard er maar verzorgd uitziet.

Elektrisch scheren = makkelijk en snel

Tussen de bezoekjes aan de barbier door moet dat gezichtshaar getrimd worden. Een elektrisch scheerapparaat is daarbij een handig hulpmiddel: gewoon even inpluggen, de scheerkoppen over je gezicht laten rollen en klaar is kees. Makkelijk wanneer je weinig tijd hebt ‘s ochtends, en minder omslachtig dan nat scheren.

Iconisch design

En als je je dan toch elektrisch scheert, kies je maar beter voor een toestel met een iconisch design dat een vleugje nostalgie ademt. De Philishave werd destijds gezien als een ware innovatie. Het allereerste elektrische scheerapparaat met de drie koppen kwam op de markt in 1939 en bestaat dit jaar dus tachtig jaar. Ontwikkelaar Philips viert dat met een nieuwe uitgave van het bekende apparaat. De Philishave Heritage Edition heeft dezelfde look als het oude scheerapparaat van je vader of grootvader, maar beschikt – gelukkig maar – over de allernieuwste technologische snufjes. Je kan het met of zonder snoer gebruiken; na ongeveer twintig minuten draadloos scheren moet je het opnieuw opladen.

Door de jaren heen kreeg de Philishave telkens een lichtjes andere look – én andere reclamecampagnes.

Philips Philishave
Philips Philishave
Philips Philishave
Philips Philishave

De Philishave Heritage Edition kost 79,99 euro.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Het scheerapparaat van je grootvader, maar dan beter
Sluiten