Lena
Lena Life 16 mei 2019

Inspiratie: een blik in het volledig zwarte huis van twee topstylisten

Twee topstylisten Stefan Hitlager en Diana Tijms uit Amsterdam bouwden een oud schoolgebouw om en kozen voor een volledig antraciet interieur. Van de keuken tot de badkamer, alles is donkergrijs en dat ziet er bijzonder stijlvol uit.

Een volledig zwart interieur

Je interieur is anno 2019 de manier om je persoonlijkheid te tonen en je eigen stijl aan de buitenwereld te laten zien. Maar je huis uniek en tegelijkertijd stijlvol inrichten is niet zo vanzelfsprekend. Woningen die zo uit de IKEA-folder komen kunnen ook wel mooi zijn, maar vallen niet echt uniek te noemen. Om dit allemaal zelf te verwezenlijken heb je een duidelijke visie nodig.

Stijlvol antraciet

Stefan Hitlager is voormalig hoofdstylist van G-Star en is sinds kort ook bezig met huizen ontwerpen. Diana Tijls is topstyliste bij The Sting en kledingmerk Costes. Beiden hebben ze hun eigen, unieke visie en dit is ook duidelijk terug te zien in hun strakke, stijlvolle huis.

Het interieur is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. De muren, de keuken en zelfs de badkuip, alles is antraciet. Maar wat ons echt verbaast is dat dit niet resulteert in een koud en ongezellig huis. Om het donkere te compenseren vulden Stefan en Diana hun huis met houten details, prachtige planten, etnische beelden en véél boeken. Missie geslaagd.

“De plek waar onze eettafel staat, voelt ‘s avonds net als een donker, chic restaurant. Dan voegt de antraciete kleur ook echt wat toe aan de beleving. Het is geen standaard eetkamer met felle lampen. Het is een intieme plek en dat geldt ook voor de rest van het huis. Daarom hebben we er ook voor gekozen om helemaal geen deuren te plaatsen tussen de ruimtes. ”

“Al het glaswerk hebben we bij de kringloop verzameld, dat komt uit de jaren ’50. Voor zo’n tien cent heb je al zo’n glaasje, terwijl het er super fancy uit ziet. Daar zijn we trots op. Je hoeft geen handenvol geld uit te geven aan je interieur om iets tofs bij elkaar te zoeken. Veel van de dingen die je hier ziet kan je ook gewoon kopen bij IKEA en dergelijke, maar tweedehands is het zowel goedkoper als karakteristieker en beter voor het milieu.”

Dit is nog maar weer eens een bewijs dat donkere kleuren als basis voor je interieur niet écht duister hoeven te zijn. Kies voor een juiste combo met stijlvolle accessoires en vintage interieuritems en je maakt van een donkergrijs huis een coole en stijlvolle woonst.

Haal inspiratie voor je eigen loft uit dit industrieel pareltje

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Inspiratie: een blik in het volledig zwarte huis van twee topstylisten
Sluiten