Cami
Cami Style 7 sep 2018

Voor eens en voor altijd: zo knoop je een das

De Tabel van Mendeljev, de hoofdsteden van Europa, Fanfreluche est une poupée … Er zijn een aantal topics waar iedereen toch minstens de basis van moet kennen. Wij komen helaas nog veel mannen tegen die een aantal doodgewone zaken niet onder de knie hebben. Deze keer leggen we je een allerlaatste keer uit hoe je een das moet knopen. Wist je dat nog niet? Schaam je.

Opkleden is respect tonen

Wanneer is de laatste keer dat je je kostuum uit je kast trok? Bij het schoolbal in het middelbaar? Tijdens je laatste mondelinge examen? Of ben jij zo’n man die dagelijks met pak en das naar het werk gaat? Hoe dan ook, een das fatsoenlijk knopen is iets wat elke man zou moeten kunnen.  Door jezelf op te kleden toon je respect en een verzorgde knoop hoort daarbij. En zo’n mooie knoop is zo eenvoudig te maken dat het een belediging voor de mensheid zou zijn als je hierin faalt.

De Windsor-knoop

Er zijn verbluffend veel knopen voor een stropdas, meer dan je hoeft te kennen. De Windsor-knoop is een uitzondering: deze zou je dus wél moeten kennen. Het is de klassieker, eentje waarmee je altijd stijlvol en verzorgd voor de dag komt. Deze video legt op een heel duidelijke manier uit hoe je nu precies de Windsor-knoop in je das maakt. Watch and learn.

Zo, dat was toch niet zo moeilijk? Nooit meer vergeten, will you. Nu je toch aan het bijleren bent: dit zijn vijf manieren waarop je je sjaal kan dragen.

Reageer op artikel:
Voor eens en voor altijd: zo knoop je een das
Sluiten