Lesley
Lesley Stuff 5 feb 2019

Deze slimme printer verstopt zich in je interieur

Printers zijn in de meeste gevallen achterhaalde ondingen – of zo voelt dat toch als consument. Ze zijn traag, log, lopen achter én zien er meestal ook niet uit. Tijd voor een game changer, moet HP gedacht hebben. Zij komen met de HP Tango, en die maakt gewoon deel uit van je interieur. 

HP Tango: slimme printer

Het idee achter de HP Tango is relatief simpel. Deze bijzondere printer combineert het beste van de technologie achter slimme speakers met een strak en modern design. De slimme printer slikt commando’s via de slimme assistenten Alexa, Cortana of Google Assistant.

Wil je een uitdraai van je agenda hebben? Dan hoef je niet langer op een computer een screenshot te nemen, of een PDF’je te downloaden. De HP Tango weet precies wat je bedoelt en zorgt dat het juiste document wordt afgedrukt. Althans, dat is wat de fabrikant belooft.

hp tango printer

Een printer waartegen je kunt praten dus. Maar goed, dan moet de printer wel in je directe leefomgeving staan, en wie wil nou zo’n lompe witte bak uit de jaren negentig in zijn woonkamer? Niemand, en dat snapt HP maar al te goed.

De Tango is geen schitterend en opvallend meesterwerk, maar dat is juist het punt. De printer ziet er niet uit als een printer. Het design valt weg in vrijwel elk interieur, als een extra dik boek met een beklede cover.

hp tango printer
hp tango printer

De officiële beelden van HP zijn veelbelovend, al betekent dat nog niet dat de printer er ook goed zou uitzien in jouw interieur natuurlijk. Toch neemt dat niet weg dat dit een flinke stap vooruit is ten opzichte van de lompe printers die je waarschijnlijk gewend bent.

Oh ja, en de Tango maakt korte metten met nog zo’n klassiek probleem: inktcartridges die altijd op zijn. Deze verbonden printer bestelt namelijk geheel automatisch nieuwe cartridges voor je. De HP Tango komt in oktober uit en kost 149 dollar voor het standaardmodel, en 199 dollar voor de Tango X. Dat is de uitvoering met een beklede behuizing, die je overigens ook los kunt aanschaffen.

Reageer op artikel:
Deze slimme printer verstopt zich in je interieur
Sluiten