Huawei deelt opmerkelijk cadeautje uit aan mensen in rij voor iPhone Xs

"You will need it"

Afgelopen vrijdag gingen de nieuwe iPhone Xs en Xs Max in de verkoop in Singapore. Honderden mensen verzamelden zich voor de Apple Store om de nieuwe iPhone als eerste te bemachtigen. Opvallende gegadigde: concurrent Huawei stond ook in de rij – niet om een iPhone te kopen, maar om een hilarische stunt uit te halen.

Huawei-powerbanks voor Apple

Huawei wilde de Apple-fans de hulp bieden die ze nodig hebben om straks optimaal van hun nieuw telefoon te kunnen genieten. Daarom werden er zo’n honderd gratis powerbanks van eigen merk uitgedeeld aan de wachtende mensen. De Chinese techgigant had ook een kaartje bij het cadeau gevoegd met daarop de tekst: “Here’s a power bank. You will need it. Courtesy of Huawei.”

huawei

De actie was en hilarische steek onder water aan Apple. De batterijcapaciteit van de nieuwe iPhones loopt nogal achterop in de race, en bij de nieuwe modellen is ook geen snellader inbegrepen. Voor de prijs van 1259 euro had dat nochtans wel gemogen. En nu zullen al die iPhone-addicts dus dagelijks herinnerd worden aan de veel krachtigere oplaadtechnologie van Huawei.

Overigens plaatste het Chinese bedrijf letterlijk een ‘powerbank’ voor de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Mensen die een nieuwe iPhone kochten, konden die meteen opladen aan een van de USB-poorten die geïntegreerd werden in deze zitbank.

Huawei in de aanval

Deze move van Huawei is een duidelijk teken dat de Chinezen klaar zijn voor de strijd met het bedrijf van Tim Cook. Eerder dit jaar stak Huawei Apple trouwens voorbij wat verkoopscijfers betreft, nu moet het enkel Samsung nog laten voorgaan. Met de release van de Xs en Xs Max zou Apple die verloren tweede positie echter kunnen terugwinnen.

Maar ook Huawei heeft een grote lancering op de planning staan: de langverwachte Mate 20-serie zal in oktober op de markt komen. Wie deze titanenstrijd écht gaat winnen is nu nog niet duidelijk, maar de eerste veldslag was in ieder geval voor Huawei. Well played.

24-09-2018 - Younes