Leroy
Leroy Style 16 nov 2019

Zo blijven je huid en baard in perfecte conditie tijdens de winter

De herfst toont zijn ware gelaat en de winter loert al om de hoek. Buiten wordt het steeds natter en kouder terwijl binnen de verwarming overuren draait. Dat heeft allerlei gevolgen voor jouw huid. Met deze tips doorstaan je huid en baard het gure weer. 

Hoe je huid en baard op de winter reageren

Hoe graag we het ook willen veranderen, het weer is het weer en daar hebben we het maar mee te doen. Wat we wél kunnen doen, is onze huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je huid is je voornaamste barrière tegen de elementen. Een huid die kwetsbaar en gevoelig is kan jou vanzelfsprekend minder goed beschermen. Hier wat tips om je winterklaar te maken.

Tip 1: Scrub je huid

Dode huidcellen zijn een volstrekt normaal fenomeen, wat niet wil zeggen dat ze niet schadelijk zijn. Je huid maakt iedere dag nieuwe huidcellen aan, die ervoor zorgen dat andere huidcellen afgestoten worden. De dode huidcellen laten langzaam los. Door die dode huidcellen te verwijderen, verbeter je de bloeddoorstroming en kan beschadigde huid herstellen.

Soms verloopt dit niet snel genoeg, waardoor dode huidcellen samenklonteren. Klinkt nasty, is het niet. De oplossing is simpel: scrub je huid regelmatig. Dat kun je doen met een speciale gezichtsscrub, maar er zijn ook wasgels met scrubkorreltjes in.

Tip 2: Hydrateer je huid

Buiten is het koud, dus binnen gaat de verwarming op standje Sahara. De lage buitentemperaturen, lage luchtvochtigheid en harde wind in combinatie met de droge lucht binnenshuis zorgen er echter voor dat je huid ontzettend snel uitdroogt en zelfs schilferig wordt. Tenzij je extra voorzorgsmaatregelen neemt, zoals hydrateren.

Je scheerbeurt is een ideaal moment om dat te doen. Met een hydraterende aftershave verzacht je die droge huid, waardoor je minder dat vervelende trekkerige en jeukende gevoel zal ervaren.

Tip 3: Verzorg je huid ook ná het scheren

Een andere tip die we kunnen geven voor na de scheerbeurt is om te zorgen dat je alle zeepresten verwijdert. Je zult hier misschien raar van opkijken, maar we zijn bloedserieus. Zeep onttrekt vocht uit zijn omgeving – zeepresten doen dat óók. Een huid die op deze manier regelmatig vocht verliest is kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf.

Ben jij al winterklaar?

Je zult gezien hebben dat veel van bovenstaande tips hebben betrekking op de gezichtshuid. Dit is omdat de gezichtshuid extra kwetsbaar is in de koudere maanden. Daardoor verdient die wel wat extra aandacht. Een goed verzorgde gezichtshuid heeft ook een positieve weerslag op je baard. Huid en baard winterklaar? Check!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo blijven je huid en baard in perfecte conditie tijdens de winter
Sluiten