Entertainment

Van Valderrama tot Palacio: de Iconische kapsels van voetballers door de jaren heen

Over Rooney gaan we het niet hebben

Professionele voetballers kiezen regelmatig voor een opvallend kapsel. Of dat compensatie is voor iets anders blijft een vraag, dat dat grappige resultaten oplevert is wel duidelijk. Hier zijn vijf iconische kapsels van voetballers.

Krullenbol

Bij krullen denk je aan Fellaini en Witsel (wie heeft er niet zo’n pruik liggen?), maar voor hen liepen er ook al wat krullenbollen op het voetbalveld rond. Jean Marie Pfaff staat gekend om zijn blonde permanent. Naast el simpatico kennen we ook een Nederlander met zo’n haardos: Frank Rijkaard. Maar het boegbeeld der krullenkoppen is en blijft toch wel de iconische Carlos Valderrama.

kapsels van voetballers

(Ratten)staart

Een nektapijt is niet stijlvol, punt. Italiaan Roberto Baggio ging daar echter niet mee akkoord en om het nog wat erger te maken bond hij iedere wedstrijd zijn tapijtje samen. Rodrigo Palacio hield ook wel van een plukje haar in zijn nek en dat is dan ook precies wat hij liet groeien: een miezerig plukje haar.

kapsels van voetballers

Driehoekjes maken

Cristiano Ronaldo vertoonde zich al vaak met een nieuw (fout) kapsel, maar wij willen het even hebben over de Braziliaanse Ronaldo. Die ging meestal met een broske door het leven, maar op het WK van 2002 verraste hij door vooraan een driehoek haar te laten staan. Naar eigen zeggen probeerde hij zo de aandacht van een beenblessure af te leiden. Dat lukte goed want Brazilië werd voor de vijfde keer wereldkampioen. Ideetje voor Hazard?

kapsels van voetballers

Gras

Vond je het groene streepje in het haar van William Troost-Ekong al gewaagd? Dan zul je smullen van Taribo West’s coupe. Wij denken niet dat zijn poging tot camouflage echt geslaagd is, maar hé, je kunt maar proberen.

kapsels van voetballers

Dreads

Beckham’s dreads zijn infamous (net als veel van zijn vroegere kapsels), maar hij slaagde er nooit in het volume van Ruud Gullit te krijgen. Die kreeg zijn haren zelfs niet getemd met dunne vlechtjes.

kapsels van voetballers

09-07-2018 - Jill