Entertainment 26 dec 2018 Thomas

Dit worden volgens IMDb de 10 grootste en beste films van 2019

Veel films bekijk je gewoon op Netflix, maar soms komen er ook een paar kaskrakers uit waar je toch écht voor naar de bioscoop zou moeten gaan. Volgens IMDb koop je voor deze tien kleppers maar beter een kaartje in 2019. 

Nog even ter verduidelijking: de toptien is niet samengesteld door IMDb zelf. De filmsite hield enkel bij naar welke films haar gebruikers het meest zochten en maakte zo een lijstje van films waar we blijkbaar het meest naar uitkijken.

10. ‘Hellboy’ (12 april)

De eerste trailer staat pas online, maar blijkbaar is dat genoeg om deze lijst te halen. De rode half-demon gaat in 2019 na elf jaar zijn comeback maken en dat belooft een film te worden met keiharde actie én de nodige humor. Fans van ‘Deadpool’ willen ‘Hellboy’ in ieder geval niet missen.

9. ‘Aladdin’ (24 mei)

Ook in 2019 krijgen we weer een live-action remake van een tekenfilm. Deze keer keert ‘Aladdin’ terug in een realistisch jasje. Dat kan net als bij ‘Jungle Book’ heel goed uitpakken, al heerst daar nog wel wat twijfel over. De eerste beelden van Will Smith als Genie konden namelijk ook al wel rekenen op wat kritiek.

8. ‘Joker’ (4 oktober)

Eindelijk krijgt één van de beste comic book bad guys zijn eigen film. Even geen Batman, maar alle focus op de Joker. Het is aan Joaquin Phoenix om te laten zien hoe de clowneske aartsvijand van Batman zo gestoord is geworden. Zonder twijfel de meest interessante en unieke superheldenfilm van 2019.

beste films 2019

7. ‘Glass’ (18 januari)

Als ‘Joker’ de meest interessante superheldenfilm van het jaar is, dan wordt ‘Glass’ in dat lijstje zeker tweede. Deze film is namelijk onderdeel van de ‘Unbreakable’-trilogie die bestaat uit ‘Unbreakable’, ‘Split’ en ‘Glass’. Het verhaal is vrij complex, maar de eerste twee delen zijn alvast de moeite waard.

6. ‘It: Chapter Two’ (16 september)

In 2017 werden horrorliefhebbers getrakteerd op een geslaagde remake van de klassieker uit 1990. Het duistere clownverhaal van Stephen King is tijdloos en zal ook in 2019 weer terugkeren naar het witte doek, deze keer als vervolg op de ‘It’-film van vorig jaar. Verplichte kost voor horrorfans

5. ‘The Irishman’ (nog niet bekend)

Netflix heeft een fantastisch jaar achter de rug en 2019 gaat alleen nog maar beter worden. Volgend jaar verschijnt namelijk hun meest ambitieuze film tot zover. ‘The Irishman’ is een onvervalste maffiafilm, geregisseerd door Martin Scorsese, met Robert De Niro en Al Pacino in de hoofdrollen.

beste films 2019

4. ‘Once Upon A Time In Hollywood’ (9 augustus)

Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Kurt Russel, Dakota Fanning, Al Pacino en Scoot McNairy (‘Narcos: Mexico’) samen in een door Quentin Tarantino geschreven en geregisseerde film over een van de bekendste sekteleiders ooit: wat kan een mens nog meer wensen? ‘Once Upon A Time in Hollywood’ is nu al onze film van het jaar.

beste films 2019

3. ‘Dark Phoenix’ (7 juni)

2018 werd gedomineerd door superheldenfilms en dat gaat in 2019 niet veranderen. Ook ‘Dark Phoenix’ heeft best veel potentieel, zeker omdat het gevaar deze keer komt vanuit hun eigen superheldenteam. De door Sophie Turner gespeeld Jean Grey heeft haar krachten niet meer onder controle en dwingt haar vrienden zo om een moeilijke keuze te maken.

2. ‘Avengers: Endgame’ (26 april)

Een van de grootste films die in 2018 verscheen is zonder twijfel ‘Avengers: Infinity War’. Het was de meest epische Marvel-film tot nu toe, maar daar gaat snel verandering in komen. Minder dan een jaar later verschijnt namelijk al het vervolg op dit superheldenspektakel. De eerste trailer verscheen onlangs en wij kunnen nu al niet meer wachten.

1. ‘Captain Marvel’ (8 maart)

Het belooft een mooi jaar te gaan worden voor Marvel, want ze hebben niet alleen brons en zilver te pakken – ook de gouden medaille is voor de stripmakers. Op het hoogste trapje van het erepodium vinden we namelijk ‘Captain America’, de film over de gelijknamige superheldin die het Marvel Universum even op zijn kop komt zetten. Onlangs kregen we de tweede trailer voorgeschoteld en nu hebben we nog meer zin in de film.

Nog even terugkijken op 2018? Deze kleppers wil je ook zien.

Dit zijn volgens IMDb de beste nieuwe series van 2018

Reageer op artikel:
Dit worden volgens IMDb de 10 grootste en beste films van 2019
Sluiten