Thomas
Thomas Entertainment 21 jan 2019

Vrouwelijke hoofdtrainer kiest haar spelers op basis van hun penisgrootte

Hoewel het vrouwenvoetbal in de lift zit, blijft voetbal gedomineerd worden door mannen. Toch zijn er vrouwen die bewijzen dat ze tussen al dat testosteron hun mannetje kunnen staan. Neem bijvoorbeeld Imke Wübbenhorst. Zij is de eerste vrouw die een mannenelftal onder haar hoede heeft in een van vijf hoogste afdelingen in Duitsland en laat meteen zien dat ze zich prima kan redden. 

Imke Wübbenhorst was voordien een van de eerste vrouwelijk assistenten op dit niveau. Ze zat naast de hoofdtrainer Olaf Blanke op de bank bij BV Cloppenburg en nam het stokje in 2018 van hem over. Zo werd ze de eerste vrouwelijke hoofdtrainer op dit niveau. De dertigjarige Wübbenhorst moet haar officiële debuut nog maken, maar liet tijdens het eerste persmoment meteen van zich horen.

Gemengd douchen met de hoofdtrainer?

Wübbenhorst neemt haar job serieus en heeft dus geen tijd voor flauwe vragen van journalisten. Helaas … kreeg ze meteen de vraag of ze de mannen eerst hun broek lieten aantrekken voordat ze de kleedkamer binnenkomt. Stel je maar eens voor dat zo’n vraag aan een mannelijke trainer van een vrouwenploeg gesteld zou worden, just saying. 

De reactie van Imke Wübbenhorst

Maar goed, Imke Wübbenhorst liet zich niet van de wijs brengen en reageerde meteen gevat: “Natuurlijk niet! Ik ben een professional. Ik bepaal het elftal op basis van penislengte.” Hiermee kreeg ze de lachers op haar hand en maakte ze meteen een goede indruk. Dit gaf haar ook de kans om duidelijk te maken dat er nog steeds weerstand is als het gaat om vrouwen in het mannenvoetbal.

Vrouwen in het mannenvoetbal

Zo is een van de assistenten van BV Cloppenburg vertrokken omdat hij geen pionnen wilde oprapen voor een vrouw. Kansloos natuurlijk. Waarom zou een vrouw geen goede hoofdtrainer kunnen zijn? Een deel van de voetbalwereld is blijkbaar nog niet klaar voor een vrouwelijke hoofdtrainer. Gelukkig zijn er vrouwen zoals Wübbenhorst die meteen komaf maken met zulke onzin.

Waarom professioneel voetbal ook maar gewoon een job is

Bron: SportBible

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Vrouwelijke hoofdtrainer kiest haar spelers op basis van hun penisgrootte
Sluiten