Style

Cool: Instagram-account Trainer Spotting zet iconische sneakers op een rijtje

Waar koop je de schoenen van Chandler Bing?

Een nagelnieuw paar sneakers is leuk, maar een cool iconisch paar op de kop tikken is soms nog leuker. En daar helpt Trainer Spotting je bij. Dit Instagram-account toont je een fotocollectie van iconische sneakers die vasthangen aan de voeten van de coolste sterren. Oftewel: Trainer Spotting helpt je eindelijk ontdekken waar je dat paar sneakers van Chandler Bing koopt. 

Trainer Spotting is van de hand van een Russische sneaker-enthousiasteling, genaamd Sergey Velsin. De man heeft een passie voor sneakers en fotografie en weet die mooi te combineren op dit account. De Rus begon jaren geleden al met foto’s verzamelen, vooral vanwege zijn interesse in sneakers en het verhaal erachter.

Eerst goot hij het materiaal in een Instagram-account voor een van zijn klanten, daarna gewoon op zijn eigen account. De foto waarmee het allemaal is begonnen, is een beeltenis van Iggy Pop die een paar Air Max 1s draagt.

Iggy, de schoenen en het feit dat het beeld werd geschoten door Allen Ginsberg (een beroemde dichter en Iggy Pops buurman in de Lower East Side) waren drie componenten die samen een prachtig verhaal vertelden.

Sergey hoopt dat het account een nuttig archief wordt voor sneakerliefhebbers, cultuurwetenschappers, stylisten en moderedacteurs. “Ik heb duizenden foto’s in mijn archief, maar het zal een behoorlijke tijd kosten om ze allemaal te sorteren en te publiceren.”

Wil je die sneakers daarna ook even virtueel passen?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


14-03-2019 - Sander