Jan
Jan Stuff 4 aug 2019

Dit bootje is te koop met 3 miljoen euro korting

Ben jij het ook beu om steeds weer hetzelfde rondje te varen met je motorbootje? Dan hebben we goed nieuws: het jacht van Antony Marden is te koop. De zakenman uit Hong Kong is op zijn beurt dit bootje beu en geeft 3 miljoen euro korting.

Het jacht waar we het hier over hebben heeft een lengte van maar liefst 140 voet, of zo’n 43 meter. Ooit ontworpen door niemand minder dan John Shuttleworth, is het een bootje waarbij snelheid belangrijker is dan luxe, ook al is dat bij dergelijke speeltjes een relatief begrip. Je zou het jacht dus het beste kunnen omschrijven als een uit de kluiten gewassen jetski.

Het jacht Adastra is te koop voor een weggeefprijs

Het jacht met de naam Adastra, gebouwd door marktleider in dit segment, McConaghy Boats, wordt geschat op een waarde van 15 miljoen dollar. Op die prijs krijg je nu een beetje korting, want dit speeltje staat nu te koop voor zo’n 12 miljoen dollar. Een koopje dus, zeker als je ziet dat dit jacht is een absolute topconditie verkeert. En waar krijg je elders 3 miljoen euro korting?

Wie zich uiteindelijk eigenaar mag gaan noemen, kan zich in ieder geval gaan uitleven. Het jacht heeft verschillende luxueuze accommodaties en voorzieningen aan boord. Naast de grote slaapkamer zijn er twee hutten voor gasten en meerdere loungeruimtes op het dek aanwezig.

Met 1150 pk over het water scheuren

De Adastra wordt aangedreven door een zeer degelijke Caterpillar C18-scheepsmotor die ongeveer 1150 pk kan genereren. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je beroep doen op de twee 110 pk sterke Yanmar-hulpmotoren. De topsnelheid van 22,5 knopen is verder te danken aan de constructie van lichtgewicht materialen. Lees hier meer over het jacht.

🛥️ Check ook: Dit jacht van 115 meter is ook de moeite

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dit bootje is te koop met 3 miljoen euro korting
Sluiten