Cami
Cami Wheels 3 sep 2019

Breek je spaarpot open: dit jacht vaart op zonne-energie

We doen tegenwoordig allemaal ons best om zo ecologisch mogelijk te leven. We zijn er nog maar net achter dat niet alleen auto’s en vliegtuigen erg vervuilend zijn, maar ook schepen een serieuze voetafdruk achterlaten op het milieu. Het Zwitsers bedrijf Solar Impact komt al met een oplossing. Zij ontwierpen een jacht die vaart op zonne-energie. Daarmee kan je uren cruisen op de oceaan zonder ook maar een keer te stoppen om te tanken. Willen we hebben.

Breek je spaarpot: deze ecologische jacht vaart op zonne-energie

Specificaties van het jacht

Het jacht vaart dus volledig op zonne-energie en weegt zo’n zeventig ton. De boot is bijna 24 meter lang en is bijna volledig bedekt met zonnepanelen die het ding van power voorzien. De oppervlakte van de zonnepanelen bedraagt maar liefst driehonderd vierkante meter. Op een zonnige dag genereren die zonnepanelen tot 320 kWh.

Ondersteund door een batterij van 800 kWh kan je tien uur aan een stuk bootje varen met de jacht van Solar Impact. De maximumsnelheid van het volledig elektrische schip is 22 knopen. Moest je toch eens verzeild geraken in een donkere dag met deze tank van een boot zijn er voor de zekerheid nog dieselmotoren aan boord als back-up.

Breek je spaarpot: deze ecologische jacht vaart op zonne-energie

Besturing van het jacht

De moderne piratenboot kan bestuurd worden door maar één iemand, want er zijn systemen aanwezig die werken met Artificiële Intelligentie (AI). Bovendien is er technologie voorzien die de boot 90% minder doet schommelen dan je kano op de Lesse. De jacht werd voorgesteld op het ‘Cannes Yachting Festival’ waar potentiële kopers het model konden bekijken via virtual reality.

De prijs van het ecologische waterwonder vinden we niet zo snel terug, maar wees maar zeker dat je spaarvarken alleen dit niet aankan. Hou je wel van die duurzame megagadgets? Dit ecologische huis werd geprint met een 3D-printer.

Bron: Designboom

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Breek je spaarpot open: dit jacht vaart op zonne-energie
Sluiten