Entertainment

De titel van de nieuwste ‘James Bond’-film onthult mogelijke bad guy

Iedereen is al druk aan het speculeren over wie de volgende James Bond wordt: krijgt Idris Elba de rol? Of wordt het toch Tom Hardy? Genoeg om over te discussiëren, maar hierdoor vergeten we bijna dat Daniel Craig voor de laatste keer in de huid van James Bond kruipt. Het is zijn vijfde en laatste vertolking van 007 en hij wil ongetwijfeld afsluiten met een topfilm. Veel weten we nog niet over de film, maar de recent onthulde titel geeft al wat weg.

James Bond

Het afscheid van Daniel Craig als 007 heeft een lange tijd bekend gestaan als ‘James Bond 25’, aangezien deze film het 25ste deel van de langlopende serie is. Geen hele pakkende naam natuurlijk en daarom heeft hij intussen een andere titel gekregen. Vanaf nu gaat de aankomende film als ‘James Bond: Shatterhand’ door het leven. Of dit ook de definitieve titel gaat worden weten we niet.

Christoph Waltz keert terug als aartsvijand

Ondanks dat het slechts een werktitel is, kunnen we er al enkele dingen van leren. De naam ‘Shatterhand’ is namelijk al eens eerder voorgekomen in ‘James Bond’. Dan hebben we het niet over een film, maar over een van de vele romans van Ian Fleming. Hij schreef in ‘You Only Live Twice’ over Shatterhand, een alias die gebruikt werd door Ernst Stavro Blofeld.

Hij was in het verleden regelmatig de bad guy in verschillende ‘James Bond’-films – vooral in de jaren ‘60, ‘70 en begin jaren ‘80, maar ook recenter. In de laatste 007-film ‘Spectre’ was Ernst Stavro Blofeld opnieuw de grote slechterik. Toen werd hij gespeeld door niemand minder dan Christoph Waltz. Het lijkt er dus op dat deze Oostenrijkse acteur ook in de volgende Bond-film te zien gaat zijn.

Het afscheid van Daniel Craig

Ondanks deze duidelijke hint naar de welbekende slechterik is natuurlijk nog alles mogelijk. Ook regisseur Cary Fukunaga wil nog niets loslaten over de mogelijke terugkeer van Christoph Waltz. Voorlopig blijft het dus gewoon gissen, maar we komen steeds meer te weten over de nieuwe ‘James Bond’-film.

Het enige wat Fukunaga wel bekend heeft gemaakt, is dat ‘James Bond: Shatterhand’ een vervolg is op de voorgaande films. Het is dus geen losstaand deel, en het verhaal dat in 2006 begon met ‘Casino Royale’ gaat gewoon verder.

Benieuwd wie Daniel Craig daarna gaat opvolgen?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


01-03-2019 - Thomas