Life 23 jul 2018 Jutta

Droomjob! Japanse stad zoekt ninja’s en betaalt je daar 85.000 dollar voor

De stad Iga zul je waarschijnlijk niet kennen, maar ze speelt een belangrijke rol in de Japanse geschiedenis. Dit is namelijk de bakermat van de ninja. De uiterst getalenteerde strijders maken nog steeds een belangrijk deel uit van de cultuur in de stad, maar helaas worden ze met uitsterven bedreigd.

Iga telt 91.000 inwoners, maar daar zitten steeds minder ninja’s bij (ofwel hebben die zich erg goed verstopt). Dat komt doordat er heel weinig werkzoekenden zijn én doordat de job weinig populair is bij jongeren.

Stevig salaris

‘Waarom is dat een probleem?’ horen we je denken. Ninja’s hebben toch geen enkel nut meer tegenwoordig? Klopt, maar ze vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur van de stad en dus ook van het toerisme. Ieder jaar komen er zo’n dertigduizend toeristen naar de stad om de jaarlijkse ninja-feesten bij te wonen.

Bij een gebrek aan ninja’s kunnen ze de shows wel opdoeken en loopt de stad dus een hoop geld mis. Daarom heeft burgemeester Sakae Okamoto besloten om actief op zoek te gaan naar nieuwe ninja’s. Zijn belangrijkste wapen in deze strijd is geld, want hij probeert de aspirant-sluipers over de streep te trekken met een salaris dat kan oplopen tot 85.000 dollar. Niet slecht toch?

Ninja worden?

Welke eisen er gesteld worden voor deze functie is niet geheel duidelijk, maar je zult waarschijnlijk wel van betere huize moeten komen dan onderstaande ninja.

Reageer op artikel:
Droomjob! Japanse stad zoekt ninja’s en betaalt je daar 85.000 dollar voor
Sluiten