Jan
Jan Stuff 11 mrt 2019

De jaren ’80 zijn terug: retro games beleven een complete revival

De nostalgische hype werd opnieuw leven ingeblazen dankzij de Netflix-hit ‘Stranger Things’ en nu kunnen we er niet meer omheen: de jaren ’80 zijn terug. Een leuk gevolg daarvan zijn de games van vroeger die in een nieuw jasje worden gestoken, zodat ook de generatie van nu er kennis mee kan maken. Dat onze generatie er op die manier ook terug mee in aanraking komt, is alleen maar mooi meegenomen. 

Retro-gaming is populairder dan ooit en klassieke games van bijvoorbeeld Arcade – zoals ‘Pac-Man’ – worden gewoon opnieuw uitgegeven. De verpakking is anders en ook het formaat is aangepast aan de tijd, maar de essentie blijft onveranderd.

Transformers

Ook Hasbro’s Transformers zijn aan een ware revival toe. De originele figuurtjes waren al interessant, en de huidige versie is zo mogelijk nog leuker. We herkennen een paar oude figuurtjes, maar dankzij de recente ‘Bumblebee’-film en de onlangs aangekondigde reboot van de filmfranchise wordt de reeks straks vast nog véél populairder.

Pictionary en co

Ook andere spelletjes uit de jaren ’80 zien opnieuw het levenslicht. Zo keert Pictionary terug, nu met een echte Stylus-pen die tekeningen maakt die alleen zichtbaar zijn op een smartphone of tablet. Zelfs Trivial Pursuit krijgt een facelift met een nieuwe vragenreeks in ‘Stranger Things’-thema.

En intussen doen ook bordspelletjes het weer goed, zelfs in een modern jasje.

PlayTable: Kolonisten en Monopoly op je console

Bron: Gizmodo

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
De jaren ’80 zijn terug: retro games beleven een complete revival
Sluiten