Life 11 jan 2019 Thomas

Amazon-oprichter Jeff Bezos kan zich opmaken voor duurste scheiding ooit

Voorlopig is Jeff Bezos nog de rijkste man ter wereld, maar daar zou binnenkort weleens verandering in kunnen komen. De oprichter van Amazon gaat namelijk scheiden en zelfs als hij en zijn soon to be ex-vrouw Mackenzie Bezos het onderling eens worden kan dit weleens de duurste scheiding ooit worden. 

Jeff Bezos is goed voor 137,2 miljard dollar en is daarmee volgens Forbes met afstand de rijkste man ter wereld. Nummer twee Bill Gates volgt namelijk met 92,5 miljard op gepaste afstand. Al die miljarden heeft hij te danken aan Amazon, het bedrijf dat hij in 1994 oprichtte. Dat was een jaar nadat hij met Mackenzie trouwde en ook zij werkt sinds de oprichting bij het e-commerce bedrijf.

Mackenzie Bezos kan de rijkste vrouw ter wereld worden

Mevrouw Bezos (echte naam Tuttle) heeft dus ook een aandeel in het succes van Amazon en dat is een interessant punt. De twee wonen in de staat Washington en daar is een voor Mackenzie financieel aantrekkelijke regel van kracht. Alle eigendommen die partners tijdens het huwelijk vergaren worden gelijk verdeeld als het stel geen overeenkomst weet te sluiten. Dit zou er dus toe kunnen leiden dat het vermogen van Bezos door de helft gaat.

In dat geval krijgt Mackenzie Bezos bijna 69 miljard dollar en zou ze daarmee in één klap de rijkste vrouw ter wereld zijn. Met voorsprong zelfs, want de huidige nummer 1 is op dit moment Francoise Bettencourt Meyers. Zij is de erfgename van L’Oréal, goed voor zo’n 45,6 miljard. De kans dat mevrouw Bettencourt Meyers haar titel daadwerkelijk moet afstaan is echter klein, want het lijkt erop dat Jeff en Mackenzie samen tot een oplossing gaan komen.

Amazon-koppel als vrienden uit elkaar

In de tweet waarmee Jeff Bezos bekend maakte dat hij en zijn vrouw uit elkaar gaan, wordt duidelijk dat het zeker geen vechtscheiding gaat worden. Het is gewoon op en daarom besluiten ze als vrienden uit elkaar te gaan. Zo zeggen ze: “Als we hadden geweten dat we na 25 jaar uit elkaar zouden gaan, dan hadden we het alsnog allemaal opnieuw gedaan. We hebben als getrouwd stel een prachtig leven gehad en we zien ook een mooie toekomst voor ons als vrienden, ouders en zakelijke partners.”

Maar is Jeff Bezos wel eerlijk geweest?

“Het label is misschien veranderd, maar we blijven familie en gewaardeerde vrienden” Zo besluiten Jeff en Mackenzie het statement dat ze via Twitter naar buiten brachten. Als we dit zo lezen, kunnen we ons niet voorstellen dat de twee ruzie zullen krijgen over de scheiding, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Zo schijnt Jeff volgens het magazine Complex in het geheim te daten met voormalig nieuwslezeres Lauren Sánchez. Als dit waar zou blijken, is het nog maar de vraag of Mackenzie vriendelijk blijft.

Het geheim achter het succes van Jeff Bezos, de man van 160 miljard

Bron: Complex

Reageer op artikel:
Amazon-oprichter Jeff Bezos kan zich opmaken voor duurste scheiding ooit
Sluiten