Lesley
Lesley Entertainment 7 okt 2019

Bingo: ‘Joker’ scoort na kritiek alsnog met stevig bioscooprecord

Na de ‘Batman’-trilogie van Christopher Nolan voelde het nieuwe DC-filmuniversum vrij zielloos en ongeïnspireerd aan. Alles wees erop dat de filmgigant Marvel wilde nadoen, maar dan zonder de kleurrijke energie die het Marvel Cinematic Universe zo verslavend maakt. Toen we de eerste trailer van ‘Joker’ te zien kregen, was dat dan ook een verademing.

De belofte van ‘Joker’

Eindelijk een film die gewoon een goed verhaal vertelt, met een cast die specifiek voor dat project is gecast. Geen gedoe met een geforceerd overkoepelend verhaal en/of universum. En dan ook nog eens met Joaquin Phoenix als de Joker himself.

Vorige week bleek al dat de film alle hooggespannen verwachtingen weet te overtreffen. De film is namelijk van begin tot eind genieten geblazen. Een fantastische nieuwe richting voor DC, hoopten we, maar dan moet ‘Joker’ wel geld in het laatje brengen, want dat is waar het in the end natuurlijk allemaal om draait.

Bioscooprecord gevestigd

We hebben goed nieuws voor je: daar is regisseur Todd Philips zeker in geslaagd. De film heeft een record gevestigd. Het is de grootste opening in oktober ooit, met een omzet van 93,5 miljoen in Amerikaanse bioscopen. In het buitenland wist de film nog eens zo’n 140,5 miljoen dollar op te halen, aldus The Hollywood Reporter.

Die cijfers zijn al behoorlijk indrukwekkend, zeker als je je bedenkt dat de film nog in China moet uitkomen. Dat land is anno 2019 vaak het grootste omzetkanon voor superheldenfilms in het buitenland.

In Amerika was vóór ‘Joker’ een andere superheldenfilm de recordhouder voor oktober: ‘Venom’. Die film wist vorig jaar te openen met 80,3 miljoen dollar in Amerika. Het record voor het grootste debuut van een achttienplus-film blijft voorlopig bij de eerste ‘Deadpool’-film, die in februari 2016 uitkwam (ja, de tijd gaat snel).

Lees ook: Joaquin Phoenix draaide bijna door na pijnlijke transformatie in ‘Joker’

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Bingo: ‘Joker’ scoort na kritiek alsnog met stevig bioscooprecord
Sluiten