Life

Voor wie zijn goede voornemens officieel heeft opgegeven: het lekkerste kapsalon ooit

Om deze guilty pleasure hoef je je niet te schamen

Het is 1 februari en of je nu meedoet aan Tournée Minérale en je je cravings dus elders moet zoeken, of je na een maand gewoon de brui hebt gegeven aan die verdomde goede voornemens, dit kapsalon wil je proeven. Deze variant met frietjes van zoete aardappel en kipshoarma zet je zelfs als volwaardig gerecht op tafel zonder dat je je er schuldig om hoeft te voelen.

Dit heb je nodig

  • 350 gram zoete aardappelfriet
  • 300 gram kippendijen
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 handjes ijsbergsla, in reepjes
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels Sriracha (+ extra)
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 bosui, in ringetjes

Zo maak je kapsalon met zoete aardappelfriet

Bak de zoete aardappelfriet in de oven tot ‘ie krokant is. Je kunt zelf zoete aardappelfrietjes maken of een zak kant-en-klare frieten kopen. Snijd de kippendijen in reepjes en hussel ze door de shoarmakruiden. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma lekker knapperig. Je weet wel, zoals alleen kippendijen dat kunnen.

Pel de tenen knoflook voor de saus en knijp ze met een knoflookpers uit boven een kom. Voeg de yoghurt en de sriracha toe en roer door elkaar. Maak af met wat zwarte peper. Zodra je zoete aardappelfrietjes en kipshoarma klaar zijn, kun je de kapsalon gaan opbouwen.

Begin met een laag zoete aardappelfriet en leg daar de kipshoarma bovenop. Strooi er een lekkere hoeveelheid geraspte kaas overheen en zet de kapsalon onder de grill in de oven. 2 tot 3 minuten zou lang genoeg moeten zijn: tot de kaas bubbelt en goudbruin is.

Haal de kapsalon uit de oven en leg er een bergje ijsbergsla op. Giet de yoghurt-srirachasaus er in streepjes overheen en voeg eventueel nog wat extra streepjes sriracha toe (als je van spicy houdt). Maak af met de ringetjes bosui. Een fris pintje erbij – als je niet meedoet aan Tournée Minérale tenminste – en je hebt het ideale fondke voor vanavond. Smakelijk!

Hoe vettiger, hoe prettiger?

01-02-2019 - Lesley