Style 20 dec 2018 Thomas

Met deze zes stijlvolle kapsels loop jij er deze kerst strak bij

Veeg het stof van de gourmetset, hang de ballen in de boom, doe je hond een kerstmuts op en trek zelf je kerstsokken maar aan. Het is namelijk alweer bijna Kerstmis en dat betekent dat je nog maar een paar dagen hebt om jezelf kerstklaar te maken. Een bezoekje aan de kapper hoort daar zeker bij, en om je te inspireren hebben wij alvast vijf kapsels voor je op een rij gezet.

De buzz cut

We beginnen met een strak koppie. Niet helemaal kaal, maar de buzz cut zit er wel dicht tegenaan. Achter dit minimalistische kapsel kun je niks verbergen en het is daarom vooral aan te raden als je een goede kaaklijn en/of baard hebt. Vraag aan je kapper of hij/zij de zij- en achterkant net even wat korter scheert dan de bovenkant. Hierdoor creëer je een subtiele overgang die het kapsel een wat strakkere look geeft.

De crop fade

Hét kapsel van 2018 was natuurlijk de crop fade en daar gaat in 2019 waarschijnlijk geen verandering in komen. Creëer een goede fade aan de zij- en achterkant. Bovenop laat je het haar wat langer zodat je het naar voren kunt dragen. Als je het goed doet, zie je er uit als Tom Shelby uit ‘Peaky Blinders‘ en laat dat nu net de bedoeling zijn.

 

De undercut

Onze favoriet voor Kerstmis is zonder twijfel de undercut. Dit is een echte klassieker die je op verschillende manieren kunt dragen. Voor de feestdagen raden we een meer klassieke look aan. De bovenstaande crop fade is wat gewaagder en zal misschien wat minder in de smaak vallen bij je oma. Een nette undercut is daarentegen een garantie voor complimentjes.

Het voordeel van dit kapsel is dat het zeer veelzijdig is. Zo kun je het doordeweeks casual dragen en tijdens de feestdagen juist wat strakker zoals David Beckham. Vind je de undercut toch nog wat te heftig? vraag dan aan je kapper of hij de zij- en achterkant wat langer wil laten. Wil je juist opvallen? Laat dan de scheiding inscheren. Hierdoor krijg je een duidelijke overgang en een wat meer opvallende look.

De Scumbro-stijl

Ben je een hippe man die altijd de laatste trends volgt? Dan moet je voor scumbro gaan. Dit is niet echt een kapsel, maar meer een stijl, waarbij niet ieder haartje perfect in model moet zitten. Nee, je pakt een lik klei of een bus zeezoutspray en gaat los.

Let wel op! Scumbro is niet hetzelfde als verwaarloosd. Gebruik een goede shampoo en conditioner zodat je haar gezond is en glanst. Alleen bij het stylen doe je alsof het je allemaal niet meer boeit. Deze stijl is dan ook minder geschikt voor de kerstavond bij je familie en past meer bij het derde kerstdag-diner met je maten.

De pompadour

Het is kerst en daarom mag je best wel eens flink uitpakken. De pompadour is daar perfect voor. Dus pak die föhn er maar bij en blaas een flinke berg volume in je haar. Deze stijl werkt goed in combinatie met een undercut en razor fade. Je kunt hem vervolgens op verschillende manieren dragen, van strak gestyled tot los en wild. Je mag zelf kiezen.

Golven

Heb je langer haar, maar vind je scumbro net even te wild? Geen probleem. Laat je haar gewoon los. Qua styling hoef je, naast misschien een beetje schuim, niet te veel te doen. Zorg er alleen wel voor dat je goed voor je haar zorgt. Lange lokken horen gezond te zijn, anders lijk je al snel een zwerver.

Nog een tip – deze kapsels moet je alvast niet willen:

Drie kapsels waar vrouwen op afknappen

Reageer op artikel:
Met deze zes stijlvolle kapsels loop jij er deze kerst strak bij
Sluiten