Entertainment 10 jan 2019 Floor

Ken je klassiekers #1: Wij willen geen rock-dj

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Dat moeten deze artiesten gedacht hebben toen ze schaamteloos een oud nummer sampleden, om daar vervolgens een wereldhit mee te scoren. Vandaag: Robbie Williams en zijn sample van … Barry White. O jawel.

Covers en samples

Je leest het goed. De Barry White van de trouwfeestklassieker ‘My first, my last, my everything’ was inspiratiebron numero uno voor Robbie Williams’ megahit uit 2000: ‘Rock DJ’. Dat Williams niet vies was van het betere coverwerk, toonde hij trouwens al aan met zijn solodebuutsingle: een cover van George Michaels ‘Freedom’. (Verdienstelijke poging Robbie, maar doe ons toch maar het origineel.)

Goed dat-ie snel afscheid genomen heeft van die Liam Gallagher-look.

Strippen als een baas

Over naar een van ‘s mans grootste hits dan: ‘Rock DJ’.

Wat een onweerstaanbare intro heeft dat nummer. Wat een sexappeal had de op dat moment al tot superster gekroonde Williams – hij had zichzelf inmiddels op de kaart gezet met de evergreen ‘Angels’. En wat doet die clip ons opnieuw sterk denken aan George Michael. Vrouwelijk schoon in een prominente rol: dat idee had de betere helft van Wham! al uitgewerkt in zijn bekende supermodellenclip voor ‘Too funky’.

Tiens, we waren vergeten dat die striptease best creepy was. Ach, de nillies. #langgeleden

Hulde aan Barry

Kortom, ‘Rock dj’ is en blijft een song waarmee menig trouwfeest-dj vandaag nog altijd een dansvloer gevuld krijgt. Voornamelijk met vrouwen misschien, maar toch.

En over trouwfeesten gesproken (jep, dat was een bruggetje): we gingen je dus ook nog wat vertellen over de link met Barry White. Welnu, daar valt bitter weinig over te zeggen. Luister gewoon. En sta paf, zoals wij toen we dit ontdekten.

De volgende keer dat je lief je de dansvloer op wil sleuren om te dansen op ‘Rock dj’, kun je uitroepen wat voor een schaamteloze dief die Robbie Williams wel is.

Reageer op artikel:
Ken je klassiekers #1: Wij willen geen rock-dj
Sluiten