Life

Alcoho-ho-hol: kerstcocktails voor (kerst)mannen

Shaken, jingled of stirred

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Onder het motto ‘Je kunt niet altijd champagne drinken’ zijn hier drie kerstcocktails die je koude hart verwarmen, zélfs op een druilerige decemberavond. 

Chocolate Negroni

De Negroni is ondertussen ingeburgerd in ons land, tijd voor variatie dus. En … zij die nog niet overstag gingen voor het gin-vermout-Campari-drankje zullen dat nu wel doen, dankzij die chocolade natuurlijk.

kerstcocktails

Dit heb je nodig:

  • 25 ml gin (Bombay Sapphire of een ander merk naar keuze)
  • 20 ml rode vermout (bijvoorbeeld Martini Riserva Speciale Rubino)
  • 20 ml bitters (bijvoorbeeld Martini Riserva Speciale Bitter)
  • 10 ml chocoladelikeur
  • 5 ml ahornsiroop
  • een geschroeid partje sinaasappel
  • chocoladeschilfers

Zo maak je de Chocolate Negroni

Vul een tumbler met ijsblokjes, giet daar de gin, rode vermout en bitters over en meng voorzichtig. Voeg de chocolade-likeur en ahornsiroop toe en versier tenslotte de rand van het glas met een schijfje gebrande sinaasappel en de chocoladeschilfers.

Festive Old Fashioned

kerstcocktails

Als er één klassieke cocktail is, dan is dat wel de Old Fashioned, maar zelfs puristen zullen deze variant weten te waarderen. In plaats van whisky gebruik je rum (bijvoorbeeld Bacardi Reserva Ocho) en dat past verrassend goed!

Dit heb je nodig:

  • 40 ml bruine rum
  • 10 ml vijgenstroop
  • 5 ml suikersiroop
  • 1 scheutje chocolade-extract
  • zwarte kersen als garnituur

Zo maak je de Festive Old Fashioned 

Doe de vijgenstroop, de suikersiroop en het chocolade-extract in een tumbler. Voeg de rum toe, gevolgd door wat grote, stevige ijsblokken. Dit geheel moet je kort en krachtig stirren, werk af met een zwarte kers.

Red Christmas

Schenk eens wat anders dan gin-tonic op Kerstmis, deze Red Christmas bijvoorbeeld. En wees gerust, er zit wel degelijk gin in!

kerstcocktails

Dit heb je nodig:

  • 50 ml gin (bijvoorbeeld Bombay Sapphire)
  • 25 ml appelsap
  • 25 ml veenbessensap
  • scheutje bruiswater
  • rode vruchten

Zo maak je de Red Christmas:

Vul een longdrinkglas met ijs en doe daarin de gin, gevolgd door het appelsap, veenbessensap. Leng aan met bruiswater en werk af met bosvruchten. Cheers!

20-12-2018 - Jutta