Thomas
Thomas Entertainment 27 dec 2018

Kevin Spacey deelt opmerkelijke video waarin hij Frank Underwood speelt

Op het geflopte ‘Billionaire Boys Club’ na is het al lang stil rond Kevin Spacey. De eens zo geroemde acteur viel van zijn voetstuk toen hij ervan beschuldigd werd een minderjarige jongen seksueel misbruikt te hebben. Zijn carrière was plots voorbij en Netflix nam op harde wijze afscheid van de ‘House of Cards’-ster. Maar nu deelt de acteur een video waarin hij opnieuw in de huid kruipt van de oud-president.

Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want sinds de beschuldigingen was het windstil op zijn sociale media. Maar nu deelt hij dus de ruim drie minuten durende video, genaamd ‘Let Me Be Frank’. In de video richt hij zich tot de kijker zoals hij dat in de serie al vaker deed. Wat hij vervolgens vertelt, is opmerkelijk en zijn verhaal lijkt een dubbele boodschap te hebben.

De terugkeer van Frank Underwood

“Ze hebben geprobeerd ons te scheiden. Maar wat wij hebben is te sterk, te machtig. Ik vertelde je mijn diepste, duisterste geheimen. En jij vertrouwde mij, ook al wist je dat je het niet moest doen. Dat we nog niet klaar zijn, wat iedereen ook zegt. En ik weet dat je mij terug wilt. Natuurlijk geloofde iedereen alles, ging iedereen ervan uit dat ik alles zou bekennen.”

“Maar zou dat niet te eenvoudig zijn? Zo simpel is het nooit, niet in het leven en niet in de politiek. Jij zou toch niet tot een oordeel komen zonder feiten? Jij bent toch wel slimmer dan dat? Als ik de prijs niet heb betaald voor de dingen die ik wel heb gedaan, dan ga ik dat zeker niet doen voor de dingen die ik niet heb gedaan. Ik heb nog nooit volgens de regels gespeeld, en dat vond je geweldig. Ik ben ervan overtuigd dat je binnenkort de volledige waarheid te weten komt. Je hebt me nooit daadwerkelijk zien sterven, toch?”

De woorden van Underwood? Of Kevin Spacey zelf?

Kevin Spacey lijkt hier niet alleen te spreken als Frank Underwood, maar ook als zichzelf. Het onderzoek naar de feiten loopt tenslotte nog steeds. Wat Spacey met deze video wil bereiken is nog onduidelijk, maar opmerkelijk is het zeker. Dat de video nu verschijnt, lijkt niet willekeurig gekozen. Op 7 januari moet Spacey namelijk voorkomen voor een van de feiten die hem ten laste worden gelegd.

Nog geen reactie van Netflix

Netflix heeft nog niet gereageerd op de video van Kevin Spacey als Frank Underwood, maar de streamingdienst zal er ongetwijfeld niet blij mee zijn – zeker niet als je bedenkt dat ze een slordige 39 miljoen dollar moesten ophoesten om hun contract met de acteur te verbreken.

Reageer op artikel:
Kevin Spacey deelt opmerkelijke video waarin hij Frank Underwood speelt
Sluiten