Stuff 8 jun 2019 Lena

Kickstarter Favorites #1: de smartbutton Flic 2

Op het online financieringsplatform Kickstarter kom je de ene gadget na de andere tegen. Sommigen zijn ietwat vreemd – zoals een pocketdrumstel – en anderen zijn dan weer verbazingwekkend slim. Elke week lichten wij een uitvinding toe die bij ons een grote indruk naliet. Deze week: ‘Flic 2’, de smartbutton.

Hoe ziet je ochtendroutine eruit? Je muziek opzetten, een kop koffie maken, je wekker uitzetten, … Wat als je dit allemaal met maar een druk op de knop zou kunnen doen? Dit is het idee achter ‘Flic 2’. Het is dan maar een miniscuul knopje, het kan ontzettend veel.

Oprichters

In 2013 bedachten de twee Zweden Amir Sharifat en Joacim Westlund Prändel de smartbutton ‘Flic’. Nu, meer dan tien jaar later, hebben ze deze verbeterd en uitgebreid tot ‘Flic 2’ met meer mogelijkheden, in hetzelfde kleine formaat. Het knopje is ongeveer even groot als een één euro stuk.

Kickstarter

Handig design

Je kan de knop overal aan vasthangen -zelfs aan het plafond- dankzij de optionele zuignap. Ook heeft het een magnetische functie zodat je het aan je sleutelbos kunt hangen, en bestaat er de mogelijkheid om een clip aan de achterkant te bevestigen. Zo kan je het aan je T-shirt, broekzak, enzovoort hangen.

Gratis app

Via de gratis app kan je instellen wat de knop voor je moet doen. De lichten aandoen in de ochtend of je wekker snoozen? Het kan allemaal. Een nadeel: al je huishoudproducten, boxen, lampen, … moeten wel connecteerbaar zijn met je gsm. Dit is dus alleen maar voor de bluetooth toestellen.

Check de video hier.

 

Kickstarter

Goal: 44.714 euro

Behaald: 359.214 euro

Prijs: +/- 27  euro voor één ‘Flic 2’

Meer gadgets? Je vindt ze hier.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Kickstarter Favorites #1: de smartbutton Flic 2
Sluiten