Jan
Jan Entertainment 18 sep 2019

Zo hou jij je Netflix-kijklijst georganiseerd en overzichtelijk

Netflix weet welke films je hebt gezien, welk genre je leuk vindt en wat je niet graag ziet. Dat maakt ons leven een stuk eenvoudiger, maar het heeft ook nadelen. Je account kan namelijk helemaal overspoeld worden door suggesties van Netflix zelf. Gelukkig is er een manier om je account overzichtelijk te houden.

Eenvoudig titels verwijderen

Je lijst van series en films overzichtelijk houden is niet moeilijk, het neemt enkel wat tijd in beslag. Het voordeel is dat je uiteindelijk een mooie verzameling films, series en documentaires overhoudt, die wel de moeite waard zijn. Extra pluspunt is dat Netflix je van alles kan aanraden dat wel volledig voldoet aan je smaak.

Netflix overzichtelijk houden

Log eerst in op je Netflix-account en ga naar de instellingen. Vervolgens ga je naar je profielpagina, waar je klikt op kijkactiviteit. Nu ben je terechtgekomen in de kijklijst. In deze lijst staan alle titels, telkens met een kruisje waar je kan op klikken om de titel te verwijderen. Wanneer je een titel verwijdert verdwijnt die ook uit de lijst ‘verder kijken’ en ‘onlangs bekeken’.

Geen titels meer en ook geen aanbevelingen

Ook de titels van films die Netflix heeft aangeraden op basis van de verwijderde titel zullen niet meer getoond worden. Helaas is het verwijderen van titels uit de kijklijst geen ‘real time’ functie, het kan tot 24 uur duren voor de lijst weer helemaal up-to-date is. Eens een titel is verwijderd, kan dit niet meer hersteld worden. De enige mogelijkheid om het te corrigeren, is door de bewuste titel opnieuw te zoeken en af te spelen.

Een probleem melden over een titel bij Netflix

Naast het verwijderen van titels uit je persoonlijke kijklijst, kan je ook ‘bugs’ rapporteren. Heb je bijvoorbeeld een specifieke aflevering van je favoriete serie geselecteerd en blijkt het een hele andere serie of aflevering te zijn, dan is het goed om te weten dat je dit kunt aangeven bij Netflix.

Op de pagina met de bekeken titels, klik je op ‘een probleem melden’. Via die link kun je aangeven welk probleem je hebt opgemerkt. Zo kan het geluid niet goed zijn, of de ondertiteling is niet correct weergegeven.

Netflix

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo hou jij je Netflix-kijklijst georganiseerd en overzichtelijk
Sluiten