Noah
Noah Cars 6 dec 2019

Duitser vestigt absurd wereldrecord met kilometerteller Tesla Model S

Bij auto’s met 1 miljoen kilometer op de teller denk je vooral aan merken als Volvo, Volkswagen en Toyota’s. Oftewel: oudere modellen die al jaren rondrijden. Opmerkelijk genoeg heeft een Duitser genaamd Hansjörg Gemmingen het met een auto uit 2013 voor elkaar gekregen, en dan ook nog eens een Tesla Model S.

Tesla Model S: 1 miljoen op de teller

De Duitser rijdt al sinds 2014 rond in zijn Model S, en hij legt er dagelijks maar liefst 600 kilometer mee af. Dat moet ook wel als je vijf jaar later een wereldrecord op je naam hebt staan.

Zijn rijgedrag is echter allesbehalve gemiddeld, en zeker voor een elektrische wagen. Dat is ook te zien aan alles wat hij al aan zijn Tesla Model S heeft moeten (laten) aanpassen. De elektrische bolide (een Model S P85D+) is namelijk al aan zijn vierde motor en tweede accu toe. Voor de geïnteresseerden: de tweede accu gaat nu al 470.000 kilometer mee, de huidige motor 680.000 kilometer.

Gelukkig vielen de meeste ‘problemen’ onder de garantie van de autofabrikant. Eigenaar Gemmingen kreeg van Tesla dan ook een leenaccu waarmee hij 150.00 kilometer aflegde, tot het bedrijf van Elon Musk erachter was waardoor zijn eigen pakket naar de vaantjes was. Op dit moment rijdt de recordhouder rond met een tweedehands gereviseerde accu.

Foto: Hansjörg Gemmingen

Daar hoopt Gemmingen zo lang mogelijk mee te doen door de accu voornamelijk langzaam op te laden, ‘s nachts bij hotels en op zijn eigen oprit. Alleen bij hele lange afstanden legt hij zijn Tesla Model S bij hoge uitzondering aan een Supercharger.

Dat klinkt als een hoop gedoe, maar opvallend genoeg is de Duitser juist zeer te spreken over de Tesla Model S. Slechts één keer bleef hij ergens steken, maar dat bleek zijn eigen schuld te zijn. Ook heeft hij niks te klagen over de rijervaring, bouwkwaliteit of service van de Model S.

Zijn record is dan ook vooral als een statement bedoeld, het voorbeeld dat er een alternatief voor vervuilend rijden is. Gemmingen vliegt zelf ook nooit. Check hieronder zijn verhaal en record-Tesla:

Ook leuk:

Autovisie

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Duitser vestigt absurd wereldrecord met kilometerteller Tesla Model S
Sluiten