Sander
Sander Style 18 nov 2019

Dankzij deze tips gaat je mooiste kleding langer mee

Of je nu graag gaat shoppen of je kleren het liefst draagt tot ze tot op de draad versleten zijn, iedereen houdt zijn mooie kleding graag zo lang mogelijk goed. Helaas is niet iedereen daar even goed in, maar dankzij deze tips lukt het vanaf nu wel. 

Draag niet elke dag dezelfde kleren

Iedereen heeft wel dat ene favoriete T-shirt, pak of paar sneakers dat hij graag en veel draagt. Helaas vinden je kleren het niet zo fijn als je ze dag in dag uit draagt. Natuurlijke vezels hebben tijd nodig om te ademen en te herstellen na gebruik, en weer een beetje tot hun oorspronkelijke vorm te komen. Je ziet er misschien geweldig uit in dat T-shirt of dat pak, maar zelfs de beste stukken uit je garderobe verdienen een pauze.

Ga voor kwaliteit

Hoe verleidelijk een T-shirt van vijf euro ook mag zijn, je laat het toch beter liggen. Goedkope kleding is meestal niet de meest kwalitatieve. Probeer items te kopen die gemaakt zijn van natuurlijke vezels met een transparante en toegankelijke keten van productie. Je hoeft echt niet bij de meest exclusieve boetiek te shoppen, een slimme investering hier en daar zal voorkomen dat je terug moet keren voor retourzendingen of vervangingen. Je hebt immers wel wat beters te doen.

Vouwen of hangen?

Niet alle kleding kun je op dezelfde manieren in de kast hangen – of opvouwen. En moet je nu überhaupt vouwen of hangen? Er zijn een paar basisregels die ervoor zorgen dat je kleren hun vorm behouden na verloop van tijd. Truien, sweaters en vesten moeten over het algemeen worden opgevouwen. Zo behouden ze hun vorm en voorkom je dat ze uitrekken. Hetzelfde geldt voor T-shirts die je vaak draagt.

Je op maat gemaakte uitrusting (pakken, broeken, jassen) en overhemden mogen worden opgehangen – en dan niet op de vervelende plastic kleerhangers die ze in de winkel gebruiken. Gebruik in plaats daarvan hout, want daar hebben motten een hekel aan. Linnen kledingstukken in het bijzonder moeten ook worden opgehangen, want linnen is een fragiele stof die kan breken door langdurig te strijken en te vouwen op dezelfde vouwlijn.

Maak eens schoon, man

Ook een smerige slaapkamer (en dito kleerkast) is nefast voor de duurzaamheid van je kleren. Zorg ervoor dat je kledingkast zo nu en dan wat lucht krijgt, maak de planken schoon en laat wat frisse lucht de motten, het stof, de geuren en de schimmel buiten houden. Je kamer hoeft er niet uit te zien als een showroom, maar je kleren zullen je dankbaar zijn als je de boel een béétje netjes houdt.

Lees ook: Zo krijg je die witte schoenen proper

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij deze tips gaat je mooiste kleding langer mee
Sluiten