Style

Het geheim achter de altijd elegante kledingstijl van Pep Guardiola

Van trainingsveld tot galabal

Je goed weten te kleden om naar je werk te gaan is één ding, in iedere situatie stijlvol voor de dag komen is nog iets anders. Het is een evenwicht dat niet veel mannen weten te bewaren, maar de kledingstijl van Pep Guardiola is het bewijs dat het wel kan. 

Formeel

De stijl van de trainer van Manchester City kent twee constanten: simpel klassiek en donkere tinten. Wanneer hij te gast is op een galabal of liefdadigheidsevenement resulteert dat in een maatpak dat hem als gegoten zit. Licht glanzend valt de stof perfect over zijn schouders, een simpele bow tie om af te werken en de Catalaan kan de rode loper op.

Happy Valentine's Day ♥️ #pepguardiola #guardiola #cristinaserra #valentinesday

A post shared by Pep Guardiola (@mrpepguardiola) on

Casual

Ook in het dagelijks leven stelt Guardiola niet teleur. Zie je hem over straat lopen in Manchester, dan is de kans groot dat dat opnieuw in donkere kledij is. Als je je kleur hebt gevonden, dan heb je ze gevonden, toch?

Zijn smoking laat hij gelukkig achterwege als hij de lokale supermarkt gaat plunderen. Hij verkiest een sportieve outfit die tegelijkertijd stijlvol en experimenteel is. Twee jassen over elkaar dragen is gewaagd, zeker als de onderste de water-resistente is. Maar de zilveren afwerking van beide exemplaren is wel op elkaar afgestemd en het experimentele maakt dat Pep wegkomt met zijn ietwat oubollige grootvaderpet.

Wie dacht dat de trainer een fobie voor kleur heeft, heeft het mis. Hij weet op slinkse wijze toch zijn liefde voor zwarte kledij te verdoezelen door af en toe voor andere donkere tinten te gaan. Ook op onderstaande foto is de mix tussen stijlvol en casual geslaagd: een frisse, donkerblauwe hoodie gecombineerd met lange overjas. De kleur van de voering en de felblauwe sneakers maken het helemaal af.

Casual 👌🏻#pepguardiola #guardiola #mancity #mcfc #guardiolastyle

A post shared by Pep Guardiola (@mrpepguardiola) on

Op en naast het veld

Als iemand de leuze ‘dress to impress‘ ter harte neemt is het de trainer van De Bruyne en co wel. Is het een wedstrijd in de Champions League? Dan zie je hem met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in een driedelig pak zijn troepen naar de overwinning coachen. Van een zwart kostuum met een fijn lijntje in tot een grijs pak met lichtblauw hemd: Pep weet hoe je een maatpak draagt en dat een goede kostuumvest achteraan niet een, maar twee splits heeft.

Bij minder beslissende matchen voelt een trainer duidelijk minder druk om intimiderend over te komen. Dat zie je in de kledingstijl van Pep Guardiola. Toch zorgt ook hier één item er voor dat zijn outfit net dat beetje extra krijgt: de trui met een ‘Manchester City’-blauwe strook die van de ene arm naar de andere loopt. Maar dat de outfits van Manchester City stijlvol waren wist je natuurlijk al.

27-08-2018 - Jill