Lesley
Lesley Style 17 jun 2019

Dankzij deze kleren verberg je die bierbuik

Met de jaren komen de wijsheid, een paar grijze haren en … T-shirts die een maatje groter worden. Die vrijdagavonden op café wreken zich in de vorm van een bierbuik en dan kun je twee dingen doen: als een gek beginnen sporten of … de juiste kleren kopen.

Ga voor verticale strepen

De meeste T-shirts hebben horizontale strepen. Mooi, maar die maken je breder. Verticale strepen doen je langer lijken, waardoor je automatisch ook minder breed oogt. Win-win!

View this post on Instagram

Did you know that @boggimilanoofficial has a made-to-measure service with endless possibilities for creating a unique look to match your own personal style? #BoggiMilano #FeelBoggiElegance #MadeToMeasure

A post shared by Homme Sauvage (@homme.sauvage) on

Accessoires leiden de aandacht af

Denk aan een horloge, een mooie das of een nieuwe opvallende bril: wedden dat iedereen alleen nog maar daarnaar kijkt?

Draag dunne stoffen

Dikke stoffen zijn zwaar en geven je nog meer volume. Lichte stoffen zoals katoen of linnen geven je een frisse, verzorgde look.

Donker is the way to go

De ‘moet je soms naar een begrafenis?’-grap is gelukkig al tijden uit de mode, maar dat geldt niet voor een volledig zwarte outfit. En dat is goed nieuws voor mannen met een buikje, want het is algemeen geweten dat zwart – en donkere kleuren bij uitbreiding – afkleedt. Ga daarom voor kleuren als zwart, donkerblauw of donkergrijs – die zorgen ervoor dat je slanker lijkt.

View this post on Instagram

Discover the @sarahpacini_official men’s collection online & in-store 💥 now with 20% discount until Sunday! I already found my favourite pieces, how about you? #sarahpacini #sarahpaciniman #sunnydays #madeinitaly #modernfashion #ootd

A post shared by Homme Sauvage (@homme.sauvage) on

Draag een jasje

Een stoere leren jas, een jeansvest of net een mooi colbert voor een zakelijke look: een jasje zorgt ervoor dat de aandacht afgeleid wordt van je buik. Draag je vest wel open, anders creëer je het tegenovergestelde effect.

Investeer in stukken die perfect passen

Dit geldt natuurlijk voor iedereen, maar zeker voor mannen die gezegend zijn met een iets volumineuzere buik. Laat de strakke kleding links liggen, maar trap ook niet in de val van te wijde kleding. Die nemen de focus op je buik dan wel weg, ze zorgen er ook voor dat je zwemt in je kleren. Ga op zoek naar de heilige graal – oftewel dat ene perfect zittende T-shirt – en koop het meteen in alle kleuren die je vindt.

Wil je toch echt van die bierbuik afkomen? Deze tips helpen je.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij deze kleren verberg je die bierbuik
Sluiten