Jutta
Jutta Entertainment 5 mrt 2019

Knock Knock Who’s There #3: Rob Vanoudenhoven

Ons maak je blij met ‘Deadpool’-humor en flauwe woordspelingen, maar hoe krijg je een stand-upcomedian aan het lachen? We vroegen het hen gewoon zelf en serveren je hier hun beste moppen, leukste filmpjes en geniale fails. Deze keer: Rob Vanoudenhoven. 

Je kent hem misschien als oud-jurylid van ‘Belgium’s Got Talent’, maar Rob Vanoudenhoven draait al een tijdje mee als presentator, comedian en allroundgrapjas. Hier moet hij zelf om lachen.

Wat is volgens jou de beste mop aller tijden?

“Er zijn zoveel goeie moppen …  een korte dan: Kevin vraagt aan zijn papa: “Abortus, wat is dat?”. Papa antwoordt “Vraag maar aan je zus”, waarop Kevin reageert: “Maar papa, ik heb geen zus.”

Met welk filmpje moet je steeds opnieuw lachen?

“Dit fragmentje heb ik net ontdekt. Het is zo simpel en zo absurd, anderen zouden het ‘meta’ noemen. Het gaat over een wafel, die je onbewust toch vermenselijkt.”

“Ook onderstaande video is leuk, over het letterlijk nemen van een uitdrukking. Ik zag het filmpje voor het eerst in het Nederlandse programma ‘De Wereld Draait Door’ en heb al varianten bedacht, maar dit blijft de beste. Wellicht omdat het zo authentiek is.”

Wat was je eigen grappigste fail?

“Een fail, moi? Woehahahahahaha. Mijn hele leven is een fail.”

“Mijn beste fail gebeurde tijdens de opnames van ‘De XII Werken van Vanoudenhoven‘. Ik moet er nog vaak om lachen, maar gelukkig – of helaas – werd het niet gefilmd. Ik kreeg de opdracht om drie dagen te overleven op een onbewoond eiland. De programmamakers hadden er eentje gevonden in de buurt van Kreta, het meest zuidelijke punt van Europa als ik me niet vergis.”

“Ik ging aanmeren en wilde als een echte ‘Survivor’-macho” van dat zodiacske (rubberbootje) springen … en hoorde de “chauffeur” nog net “Stoooop!!!” roepen, terwijl ik al van de boot sprong. Dat deed ik in mijn beste landing-in-Normandië-stijl, tot bleek dat ik een meter te vroeg van de boot sprong. Het water was er nog twee meter diep. Zo verdween ik dus met pak en zak onder het azuurblauwe wateroppervlak. Van een heroïsche landing gesproken.”

Deel eens een quote uit je voorstelling met ons?

“Maxime !….. Maxime!!!!!  Doe er eens 2000 bij! 2000 Kerosine! Ja!!  Voilà! Ge gaan een beetje “doorvliegen”. Ik ga serieus onder mijn kl*** krijgen, maar ik ga zorgen dat jullie op tijd zijn.”

Meer van Rob Vanoudenhoven? Op zaterdag 9 maart vertelt hij over zijn werk en zijn leven in de Antwerpse Arenberg en er zijn nog tickets. Kom alles te weten over de ups en downs, lief en leed, vriend en vijand, berg en dal, top en flop van deze oude rot/Rob in de comedy- en televisiewereld. En beloofd: er mag gelachen worden. 

Reageer op artikel:
Knock Knock Who’s There #3: Rob Vanoudenhoven
Sluiten