Leroy
Leroy Cars 11 dec 2018

Koenigsegg doet ons watertanden met deze naked carbon-Regera

Koenigsegg is een naam die zelfs de meest hardcore autofanaten laat sidderen. Elke auto die de Zweedse autofabrikant oplevert, laat vele harten sneller slaan. Voor deze naked carbon-Regera raden we echter aan dat je eerst even gaat zitten.

De naked carbon-Regera mag zichzelf ‘naakt’ noemen omdat aan de hypercar geen lak, vernis of een andere coating te pas is gekomen. Wat overblijft is een keiharde laag Koenigsegg naked carbon (KNC), een speciale versie van het door de autowereld zo geliefde carbon – oftewel: koolstofvezel.

De naked carbon-Regera: met de hand geschuurd

Elk paneel werd zorgvuldig met de hand geschuurd en gepolijst, om de kostbare structuur van koolstofvezel niet te beschadigen. Na dit moeizame proces kun je de koolstofvezel in de meest pure vorm voelen met je blote hand. Voordeel: deze pure versie is veel sterker dan een variant waar een laklaag overheen is gegaan. Om zeker te zijn dat het monster niet zou verroesten, lieten ze overigens panelen van het materiaal een paar jaar buiten liggen, blootgesteld aan de natuurelementen.

Koenigsegg gebruikte het materiaal al eerder voor losse onderdelen zoals spoilers, maar heeft nu – als eerste fabrikant ter wereld – de volledige auto van KNC gemaakt. En daar loopt het water ons van in de mond.

Koenigsegg naked carbon regera Koenigsegg naked carbon regera Koenigsegg naked carbon regera Koenigsegg naked carbon regera Koenigsegg naked carbon regera Koenigsegg naked carbon regera Koenigsegg naked carbon regera

Beetje te zwart voor jou? Dan is deze gouden McLaren 720S N-Largo misschien iets voor jou.

Duitse tuners bouwen McLaren 720S om tot nog groter beest

Reageer op artikel:
Koenigsegg doet ons watertanden met deze naked carbon-Regera
Sluiten