Britt
Britt Style 3 mei 2019

4 soorten kostuums voor als je naar een zomertrouw gaat

Het trouwseizoen is in aantocht en de kans is groot dat je mailbox en brievenbus al verschillende uitnodigingen hebben ontvangen. Breekt het zweet al uit als je het woord ‘dresscode’ op de kaart ziet staan? Geen paniek, want wij geven je vier types van kostuums mee die ideaal zijn voor een trouw in de zomer.

1. Casual chic

De meest eenvoudige en flexibele dresscode is casual chic. Dat wil niet zeggen dat je in een hemd met palmbomen moet komen opdagen, maar je hebt wel de vrijheid om voor een meer ontspannen stijl te kiezen. Kies voor een katoenen outfit, want de ademende stof helpt je om de hitte te overleven. Kleine details, zoals het losmaken van je stropdas of hemd, kunnen ook helpen om een sportieve maar toch stijlvolle look te creëren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door fashionispurpose (@fashionispurpose) op

2. Trouw in de stad

Bij een trouw in de stad kan je je look beter wat klassieker houden dan casual chic. Kies voor een kostuum met een zacht glanzende stof  en een halfhoge kraag voor een stijlvolle uitstraling. Draag je een donker kostuum? Combineer dit dan met een wit hemd voor een frissere look.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mens_Fashion_ (@menz_styles_) op

3. Trouw op het strand

Net zoals bij casual chic heb je bij een trouw op het strand de vrijheid om met prints te spelen. De kans is groot dat je lang in de zon zal moeten staan, dus draag een kostuum met een licht gewicht en met een seersucker katoenen stof. Zorg dat je broek niet al te lang is en draag niet je allerduurste schoenen voor op het strand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ のani⠀? (@_dani_vu) op

4. Chic tot in de puntjes

Wanneer de dresscode vraagt om een zeer chique look, dan is je zwart maatpak nog steeds de beste oplossing. Het is geschikt voor meerdere gelegenheden en daarom is deze outfit de ultieme combo voor een klassieke, maar chique uitstraling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Simply Best (@simplybest_tailor) op

Bron: Men’s Health

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
4 soorten kostuums voor als je naar een zomertrouw gaat
Sluiten